מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר בדיקת MRI זקוק לייעוץגיא12/11/2011
שלום,
אני חייל קרבי , פרופיל 72 בגלל בעיה בברך עוד מלפני הצבא, עברתי ניתוח ארתוסקופיה בגלל חשש לקרע במיניסקוס לפני כשנה, לאחר הניתוח נאמר לי שהקרע שהיה לי היה קטן ולכן הרופא העדיף לא לגעת בו יותר מידי ורק צרב אותו וניקה,
לאחר הניתוח וההחלמה לא הרגשתי בשום שיפור, עדיין הרגשתי כאב חד בברך באותו איזור לאחר מאמץ , או אחרי פעילות ספורטיבית, אני גם לא מצליח לעשות סקואט על אותה הרגל בגלל הכאב,
כיום אני שנה בצבא ועברתי הרבה רופאים ופיזיותרפיה ולבסוף הגעתי לבדיקת הMRI שהתוצאות שלה הן:
תאור הבדיקה והממצאים
MRI ברך ימין ללא ח.נ.
======================
פרטים קליניים: בעברו ארתרוסקופיה, עדיין יש כאבים.
טכניקה: סגיטלי PD בלי ועם דיכוי שומן, קורונלי PD-FS, T1, אקסיאלי PD-FS.
המניסקוס המדיאלי הינו דיסקואידי, עם אות גבוה בתווך שלו. האות הגבוה
מגיע לשולי המניסקוס. מוקד ציסטי קטן צמוד לקרן הקדמית של המניסקוס -
ככל הנראה ציסטה מניסקלית זעירה. אוסטאופיט זעיר בשולי משטח הטיביה
המדיאלי.
המניסקוס הלטרלי תקין.
הרצועות הצולבות תקינות.
הרצועות הצדדיות תקינות.
סחוס הפיקה ומנגנון היישור תקינים.
הסננה קלה באזור האינפרא-פטלרי ע"ש הופה, מתאים למצב שלאחר ניתוח.
ללא נוזל מוגבר משמעותית במפרק.
מוקד תת קורטיקלי זעיר באספקט האחורי-מדיאלי של הפמור המרוחק - מתאים
ל-NOF זעיר.
פרט לכך, אות מח העצם שמור.
לסיכום:
מניסקוס מדיאלי דיסקואידי עם אות חריג וקרע בתוכו.
ללא ממצא חריג אחר
לאחר הMRI הבאתי את התוצאות לרופא המומחה והוא נתן לי את האפשרות להחליט אם לעשות ניתוח או לא, ואמר לי שזה תלוי בכמה כואב לי וכמה זה מפריע לי,
כרגע אני לא יודע אם כדאי לעשות את הניתוח בגלל שעברתי כבר אחד כזה וזה לא היה ממש נעים, ואני דיי חושש ששוב הניתוח לא יעזור כמו פעם שעברה, ואני עדיין ירגיש את הכאב, יש לציין גם שהרגל שבה עברתי את הניתוח יותר חלשה מהרגל הלא מנותחת ויש אנשים שאמרו לי שאני פשוט צריך לחזק אותה ואז אני כבר לא ארגיש בכאב והכאב הוא רק בגלל העומס , אך הMRI אומר אחרת, הוא אומר שיש קרע..
הייתי מאוד רוצה לדעת את הדעה שלך בנושא, זה מאוד יעזור לי,
תודה מראש,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר בדיקת MRI זקוק לייעוץ - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי12/11/2011אם לשפוט רק לפי ה- MRI אז כדאי לנתח. להשלמת התמונה צריך גם לבדוק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?