כאב בברך ימין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב בברך ימין
    אורית
    11/03/2012

שלום רב,
    לפני כשנתיים אחרי לידה שלישית ובעקבות עלייה רבה במשקל, התחלתי לעשות הליכות מרובות (4 פעמים בשבוע, שעה כל פעם) בקצב מאד מהיר במשך תקופה של מספר שבועות. כתוצאה מכך הרגשתי כאב בברך ימין ולכן הפסקתי את ההליכות. בבדיקה של אורטופד לפני יותר משנה (ד"ר ריינר) נאמר לי שהכאב יחלוף יש לחזק את השריר בתרגילי חיזוק ולבצע פעילות גופנית מתונה. הפסקתי לגמרי את הפעילות הגופנית וניסתי לחזק את השריר והכאב חלף. לאחרונה התחלתי שוב להתאמן בקצב איטי, הליכה פעם בשבוע של 45 דקות וכן שיעורי עיצוב. כאשר נסיתי להוסיף עוד יום הליכה חזר הכאב בברך בצורה דומה כבעבר. הפסקתי את הפעילות הגופנית אולם, כרגע אני נמצאת במצב בו הרגל כואבת גם ללא פעילות גופנית, היא כואבת בצעדים ראשונים לאחר ישיבה ממושכת, וכן בהעברת משקל לרגל (תנועה מסויימת). חשוב לציין הברך לא נתפסת, לא כואבת בזמן טיול רגלי, או ישיבה או מנוחה. בצילום רנטגן נראה שהכל תקין ונשלחתי לבצע מיפוי עצמות ספקט עם חשד לקרע במיניסקוס.
    שאלתי היא: האם אני גרמתי נזק לברך כתוצאה מההליכה? (בברך שמאל אין כאב).
    שנית, ד"ר ריינר אמר שבמידה ויש קרע יש לבצע ניתוח עם החדרת מצלמה לברך (שכחתי את שם הניתוח) ובמידת הצורך חותכים איזשהו חלק שלא זכור לי מהו.
    אני מאד חוששת גם מהניתוח הפולשני וגם מהסרת החלק. האם יש דרך אחרת לפתור את הבעיה? האם הבעיה תחלוף מעצמה?
    איפה ניתן לבצע בצפון מיפוי עצמות ספקט (בית חולים העמק לא מבצע).
    תודה על הסבלנות ועל ההתייחסות.

בברכה,
    דורית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב בברך ימין

הוספת תגובה

• כאב בברך ימין - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    11/03/2012

לניתוח קוראים ארטרוסקופיה. לאחר מיפוי ספקט תהיה לכם יותר אינפורמציה ותקבלו החלטה מה לעשות. הניתוח לא קל ביחס למרבית הניתוחים האורטופדיים. ה"חלק" שיוציאו הוא כנראה איזור של קרע במניסקוס. להוציא אותו מהברך זה להוציא מה שמפריע וכואב כרגע. לגבי מיקום הבדיקה - בררי בקופת החולים לה את שייכת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו