כאבים ונפיחות בברך.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים ונפיחות בברך.
    יפעת
    18/04/2012

בת 57. לפני כ-3 שנים קמתי מהר מישיבה לעמידה והרגשתי כאב עז בברך שמאל. היתה לי נעילת ברך. הרגל היתה מתוחה חודש ימים. לא יכולתי לכופף אותה. הצילום היה תקין, אולטרסאונד תקין ובמיפוי היה כתוב: "שחיקת סחוס דו ברכי". הברך התנפחה מאד, הרופא נבהל. החליט שאעבור ארטוסקופיה. בניתוח: קרעתי את המינסקוס לחתיכות. איך לא ראו את זה בכל הבדיקות. והיום יש משהו חדש:: חודש ימים (מבלי שקיבלתי מכה) התחילו כאבים בברך ימין. הקימה בבוקר מהמיטה קשה, הרגל כבדה וכואבת. בעיקר הכאבים כשאני עולה או יורדת במדרגות. הברך נפוחה מסביב ומרגישה כבדות. מסוגלת לכופף, אך כבדה..שלשום הייתי במיון אורתופדי, הצילום לא הראה כלום, אך הרופא ראה נפיחות בברךעד לירך וקבעו לי תור לשבוע הבא לרפואת ספורט.
    שאלתי: מה קרהשהתנפחה לי הברך (בעיקר בצידי הברך) הרי לא קיבלתי מכה, האם זה יכול להיות קרע של המיניסקוס וזה אותו סיפור כמו הרגל השנייה??. סליחה על האריכות ותודה רבה על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ונפיחות בברך.

הוספת תגובה

• כאבים ונפיחות בברך. - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    19/04/2012

קרעים במניסקוס מאבחנים בעיקר על ידי בדיקה ידנית. אולטרסאונד אינה הבדיקה המתאימה לאבחון קרע במניסקוס. אפילו בדיקת MRI עדיין טועה במקרים רבים. לכן גשי לאורטופד שאת סומכת עליו שיבדוק ויכוון אותך לטיפול הרצוי. נפיחות בברך יכולה להופיע עקב סבל של הברך גם ללא חבלה. הברך מפרישה מעין נוזל שימון להקלת מצבה. זה מה שקוראים "מים בברך". הסיבות יכולות להיות שחיקת סחוס או קרע מניסקוס ועוד, שוב לא אוכל לקבוע בדיוק מה יש לך ומה צריך לעשות בלי לבדוק אותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו