קרע ב- ACL - האם מומלץ ניתוח שיחזור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע ב- ACL - האם מומלץ ניתוח שיחזור
    תומר
    06/05/2012

שלום,
    במשחק כדורסל לפני כ-3 חודשים, קראתי באופן מלא את הרצועה הצולבת הקדמית (ACL ) בברך הדומיננטית. תוך כדי סיבוב ושינויי כיוון חד, הרגשתי כאב חד בחלק האחורי של הברך ושמעתי רעש של קרע. ולא יכולתי לדרוך וליישר את הרגל תקופה של מספר שבועות. בבדיקת MRI התגלה הקרע.
    לאחר כחודש התחלתי פיזיותרפיה אינטנסיבית (3 פעמים בשבוע), שמאוד עוזרת, יש לציין. טווחי התנועה כמעט מלאים, אם כי יש עדיין קושי בנעילה סופית של הברך (חסרות כ-2-3% מעלות סופיות). שרירי ה-4 ראשי נחלש וקשה לו להתכווץ, אחד הדברים שמפריעים לנעילה. ישנו כאב מסוים באיזור ה- VMO בפנים הברך.
    מבחינת שיגרה - אני הולך ללא צליעה, קצת איטי וכבד אמנם, אך אין לי מגבלה משמעותית ואין לי בעיה לעלות ולרדת במדרגות למשל.
    התייעצתי עם 2 רופאים מומחים מנתחים, ששניהם תמימי דעים שבחודש-חודשיים הקרובים יש להמשיך בטיפול הפיזיותרפי והופתעתי שהם ממש לא ממליצים על ניתוח, לפחות בינתיים. יש לציין כי חוץ מהקרע של ה- ACL אין פגיעה בשאר הרצועות או המיניסקוס (כך לפחות לפי ה- MRI ).
    השאלה שלי היא בקשר למגבלות עתידיות. קראתי המון חומר ברשת, ומה שהבנתי זה:
    - לא חייבים לנתח, ואפשר לחיות עם קרע, אלא אם יש בעיות יציבות משמעותיות של הברך ואז מתחילים לחשוב על אופציה ניתוחית.
    - מצד שני, ברוב המקרים, אם רוצים לחזור לספורט אינטנסיבי של שינויי כיוון כמו כדורסל, אין מנוס מלנתח.
    - עם זאת, יש מקרים בודדים שניתן לעשות ספורט גם ברמה גבוהה יחסית (לא מקצוענית אמנם)ללא ניתוח, כל עוד השרירים סביב הברך מאוד חזקים, כך שהם "מפצים" על החוסר של הרצועה ומונעים חוסר יציבות ובריחת הברך.
    - אם לא מנתחים, יש סיכון גבוה מאוד לפציעות נוספות כגון קריעת המיניסקוס, ובעתיד לשינויים ניווניים.
    אני בן 34, מאוד פעיל ספורטיבית. רוצה מאוד לחזור לפעילות ספורטיבית שעשיתי טרם הפציעה, כולל לשחק כדורסל (ברמה חובבנית, פעמיים בשבוע) בעתיד, ולא להיות מוגבל בשום ספורט שארצה לעשות, כי זה חלק חשוב מאוד מחיי.
    יש לי סבלנות למצות את הטיפול השמרני עוד מספר חודשים, לחזק את השרירים, ולהתחיל לאט לאט לחזור בהדרגה לריצות ואז להמשיך גם למשחקי כדור. לא ממהר.
    עם זאת, אני יודע שייתכן שאצטרך לעבור ניתוח עם תהליך שיקום מאוד ארוך.
    הייתי רוצה לקבל תשובה כנה ומקצועית לגבי מה הסיכוי האמיתי (לאור הפציעה באופן כללי, ולאור הנתונים הספציפיים שלי) שאם לא אעשה ניתוח אוכל לשחק כדורסל ללא מגבלה מהותית בעתיד, כדי שאוכל להחליט האם ללכת על ניתוח או לא.
    אודה לך מאוד על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• היי תומר - אני באותה הסירה

אורי
    06/11/2012

הייתי רוצה לדעת מה החלטת בסופו של דבר
    האם קיבלת תשובה מספקת לשאלה הזו ?

אשמח אם תשתף

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי תומר - אני באותה הסירה - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    06/11/2012

קרא את התגובה שלי לתומר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע ב- ACL - האם מומלץ ניתוח שיחזור - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    06/11/2012

בנושא זה אני תמיד נותן למנותחי את התמונה הפסימית והפחות זוהרת של ניתוחי השחזור. אשתדל בצורה מברקית לחזור על הנקודות החשובות:
    1. המטרה העיקרית של הניתוח היא לתת למפרק הברך לעבוד בצורה נכונה עד כמה שאפשר ובכך למנוע הדרדרות מהירה שלו. ברך העובדת ללא רצועה צולבת קדמית "מזדקנת" הרבה יותר מהר מהברך שלא נפגעה.
    2. רצועה משוחזרת לעולם אינה תחליף מדוייק לרצועה שנפגעה. זהו ניתוח בו אנו מנסים למזער נזקים ולאפשר לך איכות חיים טובה להרבה שנים.
    3. האם תוכל לחזור לשחק כדורסל באותה עצימות כמו לפני הקרע? יכול להיות אך זה לא מובטח. יותר מזה - זה לא רצוי. הרצועה המשוחזרת אינה חזקה כמו המקורית ולעולם אינה מאפשרת לברך לעבוד בדיוק כמו שהיה עם הרצועה הטבעית. לכן היא פגיעה יותר. אם קרעת רצועה בריאה וטובה עם סבוב חד של הברך אז על אחת כמה וכמה הרצועה המשוחזרת תקרע חבלה סבובית באנרגיה נמוכה יותר. ואז מה!? (יש גם לזה פתרונות אבל אתה ממש לא רוצה לשמוע עליהם.
    4. מטרת הניתוח אינה לחזור לכדורסל. האם אתה חתום על חוזה של כמה מליונים ואתה חייב לחזור? אם כן, או שהשריטה במוח עמוקה אז חזור לשחק, אבל דע את ההשלכות והסכנות.
    בסיכום: ממליץ חד משמעית לנתח אם אתה מתחת לגיל 45-50, צפוי שתוכל לחזור לספורט עדין ולא תחרותי בו התנועות צפויות (אופניים שחייה, חדר כושר עם מגבלות מסויימות וכדומה).
    יהיו מנתחים שיציירו לך תמונה וורודה הרבה יותר, אני מסופק אם זה יהיה נכון.
    בהצלחה. ד"ר ליברטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע ברצועה ובמינסקוס

ראובן
    03/07/2013

לפני מספר חודשים סובבתי את ברך ימין ובבדיקת mri שבוצעה לי אובחן קרע מלא ברצועת הברך וקרע מלא במינסקוס,אני רוצה לציין שאני לא ספורטאי מקצועי או חובבן הייתי אצל 3 אורטופדים מומחי ברכיים ושניים המליצו על ניתוח מינסקוס בלבד ללא שחזור רצועה והם אומרים שבשלב זה אין צורך מאחר ואני לא ספורטאי מקצועי.
    רופא נוסף המליץ לעשות ניתוח רצועה ומינסקוס על מנת לתקן הכל.
    מה מומלץ ? אני בן 42 ולציין כי בברך שמאל ביצעתי בעבר ניתוח הורדת מינסקוס ויש לי רצועה צולבת קרועה חלקית.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע ברצועה ובמינסקוס - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    03/07/2013

תשובה לראובן - בגדול, אני ממליץ לנתח. קרא התשובות לתומר למעלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע מלא ב-acl וקרן חלקי במיניסקוהאם

שי שפיר
    15/09/2016

אני בן 46 עוסק בספורט כריצות מכון כושר ולפעמים כדורגל.
    יש לי קרע מלא ב acl וקרע במיניסקוס.
    האם מומלץ לנתח או לשימור.
    רופא אחד המליץ לנתח את ה מיניסקוס ואמר שאהיה מוגבל , ולא אוכל לבצע פעילויות ספורט.
    ורופא אחר המליץ לנתח ולבצע שחזור רצועה ותיקון מיניסקוס.
    מהי המלצתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע ב- ACL - האם מומלץ ניתוח שיחזור - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    03/07/2013

הנקודות שסכמת מתוך קריאה באינטרנט נכונות. הבעייה העקרית הוא נזק לטווח ארוך. ברך ללא רצועה צולבת קדמית נהרסת יותר מהר מברך שעברה ניתוח שחזור. ייתכן שבהווה אין לך מגבלות אך כדי למנוע "התבלות" מהירה של הברך עדיף לבצע את הניתוח. עם זאת חובה להדגיש שרצועה משוחזרת אינה כמו רצועה טבעית. גם לאחר הניתוח יהיה עדיף להימנע מספורט אגרסיבי לברכיים. אז אם אתה לא ממש שחקן מקצועי עדיף יהיה לשקול ספורט אחר, או לשחק בעצימות נמוכה (אם יש דבר כזה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו