שאלה חשובה,אני לפני ניתוח שיחזור רצ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה,אני לפני ניתוח שיחזור רצ
    דויד
    09/10/2012

שאלה חשובה,אני לפני ניתוח שיחזור רצועה (ACL)

שלום,אני בן 30,לאחר פציעה בברך,בבדיקת MRI נקבע שיש לי קרע של הACL וקרע "ידית הדלי" עם מרכיב נוסף

בפרגמנט הנותר במקומו במניסקוס המנדיאלי.
    האורטופד אמר לי שעלי לעשות ניתוח שיחזור רצועה (ACL).
    ממש לפני כמה ימים קיבלתי מידע והצעה מאורטופד אחר שכדאי ומומלץ לי לחכות עם הניתוח ולנסות שיטת טיפול

אחרת שיכולה לפטור ולסדר את הבעיה ללא ניתוח,ואם שיטת הטיפול לא תצליח אז נשקול ללכת על הניתוח.
    השיטה נקראת אפוס טרפיה.
    מאידך כמובן ידוע שניתוח ניתוח פשוט, נפוץ, והד"ר שהמליץ לי עליו ללא היסוס נראה בעמדה מאוד מוצקת וחזקה.
    לכן אני מסופק כעת מה לעשות.
    לציין אני בקשיי תפקוד וממתין לניתוח חצי שנה,יהיה קשה מאוד עבורי לבטל \ לדחות אותו!
    אשמח לעצתך המהירה והדחופה והחשובה,האם כדאי לי ללכת לניתוח או לחכות איתו ולנסות את שיטת הטיפול של

אפוס טרפיה.
    בתודה דויד.

נ.ב.
    בעוד סברה שהועלתה היא שהשורש לבעיה בברך היא בעיה בגיוס הירך (בעיה בירך) ולכן ניתוח לא ימנע בעיות עתידיות בהנחה שמקור הבעיה היא הירך בכלל. ואז טיפול זה (אפוס) כביכול גם ימנע בעיות עתידיות בברך שניתוח לא ימנע, אלה רק ימנע בעיה ספיציפית זו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה חשובה,אני לפני ניתוח שיחזור רצ - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    11/10/2012

אני מאד מתאפק ומנסה לא להיות בוטה, אך מי שמציע אפוס טרפיה לבחור עם קרע ידית דלי במניסקוס + קרע ברצועה צולבת, עדיף שיבחר תחום עיסוק אחר. אני בכל אופן רוצה לא לפגוע בכבוד היועץ שלך. אני רוצה להאמין שישנם פרטים נוספים שלא ידועים לי ואולי הם כן סיבה הגיונית להחלטתו. אך על פניו, לא רק שאין שום הגיון בהצעתו אלא אתה עלול עוד להגדיל את הנזק בטיפול כזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך ד''ר יקר

דויד
    11/10/2012

אני מודה לך מאוד,אתה עוזר לי לגבש דיעה מה עלי לעשות עם העיניין ואייך להמשיך טיפול,אם כי נראה שאני אקח את דעתך וכן אלך על הניתוח.
    המשך יום טוב וכל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו