שיקום מחדש אחרי מניפולציה לברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיקום מחדש אחרי מניפולציה לברך
    ד``ר אליהו ליברטי
    24/10/2012

שלום ד"ר
    שמי גדעון בן 60 כתוצאה מנפילה מאופניים לפני כ 4 חודשים נוצר לי שבר טיביאל פלאטו שצקר 2
    מרוסק מאוד עברתי ניתוח בברך חיברו לי פלטה עם ברגים

אני עושה פיזיוטרפיה 3 פעמים בשבוע , וכיפוף הברך די תקוע בסביבות ה 80 מעלות .
    המנתח המליץ לי לבצע מניפולציה לברך כלומר שבירת ההדבקויות בכוח
    תחת הרדמה מלאה

האם הטיפול מסוכן , יש מצב לנזקים לברך , האם אני אמור להתחיל את כל השיקום מחדש לאחר המניפולציה ? האם יש דרכים אחרות לטיפול בהדבקויות ?
    תודה רבה על תשומת הלב
    גדעון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מניפולציה לברך - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    24/10/2012

יש רמת סכון נמוכה, בשל עצם ההרדמה בעיקר. לעיתים ממש נדירות יכול להיות סבוך בצורה של שבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניפולציה בברך אחרי אוסטיאוטומיה

ישראל
    02/10/2013

אני בן 49 ובנובמבר האחרון עברתי אוסטיאוטומיה של הפמור משמאל בשיטת איליזרוב.מע' איליזרוב הוצאה ב-28.5.13 ונשלחתי לשיקום באשפוז.
    לאחר חודש הוחלט על הפסקה זמנית של השיקום ללא הטבה משמעותית עם המלצה לביצוע מניפולציה לברך (כיפוף *50 בלבד)וניתוח להארכת אכילס.
    אבקש לשאול 2 שאלות
    1.האם מניפולציה לברך לא תזיק לניתוח שעברתי או לנזק נוסף?
    2.האם לאחר ניתוח להארכת אכילס ולאור העובדה שהרגל תהיה מגובסת למשך 6-8 שבועות לא יתקצר הגיד שוב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו