צלקת לאחר ניתוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צלקת לאחר ניתוח
    איתי
    29/10/2012

שלום

שמי איתי,בן 23.לפני 13 חודשים עברתי ניתוח לשחזור ACL,PCL ו-MCL בברך ימין (אלוגרפט) אצל ד"ר יפתח בר וד"ר גבריאל אגר בביה"ח אסף הרופא.
    השיקום הוא איטי וקשה אבל הכל הולך בסדר (פרט לחולשה רצינית עדיין בשריר ירך אחורי מה שמונע כיפוף מלא),אבל דבר אחד מציק לי מאוד-הצלקת מהניתוח.
    הצלקת נמצאת משמאל לפיקה ומעט למטה בחלק המדיאלי. בהתחלה התייחסתי אליה כנפיחות לגיטימית מהניתוח ולקח לה הרבה זמן לרדת.
    כמובן שאני מדבר על החלק הפנימי של הצלקת,החיצוני לא רלוונטי.
    האיזור של הצלקת הוא רגיש מאוד ומורגש בכל תנועה ונגיעה. כאשר הרגל נמצאת במצב סטטיי למשך כמה דקות,נניח בישיבה בשיעור ואז אני מיישר אותה,אני ממש מרגיש כאב של כמו הידבקויות שנפתחות (הבנתי שזו מתיחה של הצלקת).
    פעמיים בשבוע בפיזיותרפיה אני מקבל טיפול של זרמים חשמליים בנקודה וגם של אולטרסאונד. פעם בכמה זמן הפיזיותרפיסט גם עושה לי שם משהו שקשור לגלים רדיאליים (או משהו כזה) ובהתחלה ה"ג'ולה" שהייתה מתחת לצלקת נעלמה,אבל הרגישות והכאבים פשוט לא עוברים ורציתי לקבל ייעוץ לגבי טיפולים נוספים חוץ מהפיזיותרפיה שיכולים לטפל ספציפית בעניין,כי בינתיים הפיזיותרפיה לא משפרת את המצב וכבר עברה מעל שנה מהניתוח!

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צלקת לאחר ניתוח

הוספת תגובה

• צלקת לאחר ניתוח - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    30/10/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צלקת לאחר ניתוח - תגובה - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    30/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צלקת לאחר ניתוח - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    30/10/2012

שנה אחרי הניתוח הצלקת כבר צריכה להיות שקטה. שתף את ד"ר בר בתחושותיך. אם אמנם הוא ימצא שאכן הצלקת עצמה רגישה - שווה לנסות להזריק קורטיזון לצלקת.
    לעיתים מאד מאד רחוקות, כששום דבר אחר לא עוזר והסבל גדול, יש צורך לכרות את הצלקת ולאפשר ריפוי מחדש. ההחלמה מניתוח כזה מהירה יחסית. האם שווה לך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח MPFL

הודיה
    08/01/2013

עברתי לפני חודשים ארטוסקופיה+ניתוח לשיחזורMPFL כרגע ישלי הגבלה בכיפוף הברכיים עד 90 מעלות רופא רוטןפד אמר לי יש הדבקויות במקום הניתוח צרך לעבור ניתוח נוסף האם זההכרחי? אין טיפול אחר ? האם בעיה זאת נוף אחרי ניתוח ,מה סיבה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו