ניתוח ארטרוסקופי כן או לא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח ארטרוסקופי כן או לא
    גילה
    11/02/2013

ד"ר שלום רב,
    מזה שנים אני סובלת מכאבים בברכיים ואובחנה אצלי שחיקה מהירה בסחוס. לאחרונה הכאבים מאוד גברו, עד לרמה שזה מעיר אותי בלילה. ניסיתי פיזיתרפיה בעבר אך הכאבים לא פסקו. רופא שהייתי אצלו אבחן:
    בצקת מח עצם בפיקה ונזק סחוסי ב LFC . ב MRI יש גם חשד ל PVNS אך הוא לא מייחס סבירות גבוהה ל- PVNS.
    הוא המליץ על ניתוח ארטרוסקופיה שבו יגרום לחריצים בסחוס על מנת לעורר תגובת ריפוי עצמית ולאחר מכן זריקות של חומצה שאמורה אף היא לשפר את המצב.
    הוא בטוח שאני זקוקה לניתוח החלפת פרק הברך, אולם אני בת 48 אז הוא רוצה כדבריו "להרויח שנה-שנתייים". יחד עם זאת הוא אומר בפירוש שהניתוח האטרוסקופי לא בהכרח ישפר את המצב ואף עלול להרע. אחרי הניתוח אני אמורה להיות כ- 4 שבועות עם קביים.
    שאלתי היא: האם לאור המצב הייתם ממליצים על הניתוח הארטרוסקופיה או להמשיך במצב הנוכחי למרות הכאבים הגוברים?
    תודה רבה מראש,
    גילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח ארטרוסקופי כן או לא

הוספת תגובה

• ניתוח ארטרוסקופי כן או לא - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    11/02/2013

נראה לי שכל מה שאמר האורטופד שלך כנראה נכון. אוכל להיות יותר בטוח רק אחרי שאראה צילומים בעצמי. למרבה הצער אף אחד לא יוכל לערוב לתוצאות טובות של הניתוח. התוצאות של כל הניתוחים מסוג זה הם "לא משהו" המטרה היא לנסות לשפר מעט מצב קיים אך ברור שישארו כאבים. לדעתי עלייך לבחור אורטופד ברכיים בר סמכא וללכת אליו לחוות דעת נוספת. בהצלחה. ד"ר ליברטי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ושאלה לגבי הרדמה

גילה
    13/02/2013

ד"ר שלום רב, תודה על התשובה המהירה.
    שאלה נוספת - האם ניתוח ארטרוסקופיה חייב להיעשות בהרדמה מלאה ?
    נראה לי פחות מסוכן הרדמה חלקית והשאלה היא האם זה אפשרי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו