כאב בברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב בברך
    אורח
    03/04/2013

אני בחור בריא בן 28.
    לפני כחודשיים התחילו לי כאבים בברך (באמצע, בצד הפנימי) כאשר ירדתי הרבה מדרגות (הכאב התחיל לפעמיים כבר החל מירידה של 4 קומות רק לאחר יותר קומות). הכאב היה חזק מאד ובלתי אפשרי להמשיך בירידה במדרגות באופן רגיל.
    הרגל השניה התחילה לפעמיים לכאוב גם אבל פחות ורק אחרי הרבה יותר מדרגות.
    הליכה, אפילו מיד לאחר המדרגות יכולתי לבצע ללא כאב. (אולי קצת כאב אחרי המדרגות, אבל לא הפריע יותר מדי).

הלכתי לאורטופד, הוא שמע את התלונה נגע באופן שטחי ביד שלו בברך שלי וקבע שיש דלקת ונתן לי כדורים בשם סלקוקס 200 למשך 10 ימים.
    קראתי את העלון לצרכן של הכדורים וקיבלתי חום מהאזהרות שיש שם. אני לא מסוגל לקחת את הכדורים האלה.

ולכן, לא לקחתי את הכדורים ופשוט הפסקתי לרדת כל כך הרבה קומות במדרגות, והברך לא הפריעה לי.
    בימים האחרונים האחרונים, אני מרגיש שוב את הברך מידי פעם בהליכה ולפעמים גם בישיבה. קצת כואב.

השאלות שלי הן:
    א. האם דלקת יכולה לחלוף מעצמה? (אחרי שהפסקתי לרדת במדרגות - מה שגרם בטח להיווצרות שלה).
    ב . האם יש תחליפים לכדורים האלה?
    ג. האם רופא לא צריך לבדוק באופן אחר אם זאת דלקת? מספיק לשמוע רק את התלונה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב בברך

הוספת תגובה

• כאב בברך - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    04/04/2013

דלקת יכולה לחלוף מעצמה בעיקר עם מנוחה ממאמצים. אין תחליפים לכדורים. דלקת מאבחנים לפי הסיפור שלך והבדיקה הידנית של הרופא. אין שום מכשיר שמצלם דלקת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממה נוצרה הדלקת?

אורח
    08/04/2013

ממה נוצרה הדלקת?

אם כרגע, בהליכה לפעמים כואב לי קצת - כאב נסבל - אפשר להתעלם מזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממה נוצרה הדלקת? - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    08/04/2013

בדרך כלל לא מדובר בגורם יחיד היוצר דלקת. שחיקה , מאמץ וכו יכולים ליצור דלקת. אם לא נורא כואב אפשר להתעלם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו