מניסקוס מדיאלי-נראה שינוי ניווני אינטראמניסקלי ניכר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מניסקוס מדיאלי-נראה שינוי ניווני אינטראמניסקלי ניכר
    ד``ר אליהו ליברטי
    20/05/2013

שלום רב!
    אודה לכם אם תוכלו להסביר לי מספר מושגים אשר רשומים לי ב MRI ברך שמאל שעשיתי
    מניסקוס מדיאלי-נראה שינוי ניווני אינטראמניסקלי ניכר בחלקו האמצעי והאחורי של גוף המיניסקוס כולל החלקה ניוונית חיצונית קרן אחורית בלתי סדירה ונראה קרע של שורש הקרן האחורית (ה ROOT)
    מניסקוס לטרלי-גוף המניסקוס קטן ומעוות הקרן הקדמית מעובה ובעלת אות פתולוגי כולל ציסטה אינטראמניסקלית נראים שינויים דלקתיים בין המניסקוס לבין האיליוטיביאל בנד וכן ציסטה פראמניסקלית מולטילוקולרית קטנה השינויים יכולים לנבוע מהקרע במניסקוס או משחיקה של הבנד האיליוטיביאלי
    מבנה גרמי ומפרקי-במדור המדיאלי של המפרק נראים שינויים ניוונים המתבטאים בסקלרוזיס ובצקת סובכונדלרים אוסטיופיטים בשוליים של המפרק. נראים אוסטיופיטים גם במדור הלטרלי והפטלופמורלי . נראה נוזל מפרקי בכמות בינונית.
    אני בת 53 ובדילמה גדולה האם להחליף מפרק ברך
    אודה לכם אם תעזרו לי בפענוח ומה דעתכם על החלפת מפרק לאור התוצאות הנ"ל
    עליזה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פענוח MRI ברך - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    20/05/2013

שלום עליזה,ההחלטה אם לעבור ניתוח החלפת הברך או לא אינה מתבססת כלל על תוצאות ה- MRI. מה שחשוב הוא כמה כואב לך, מה המגבלות שלך, איך את מתפקדת וכמה את מוגבלת. כדי להסביר לך את כל המונחים שנכתבו בפענוח נצטרך לנהל התכתבות אינטנסיבית ארוכה עד שתהפכי לכמט מומחית לברך. לכן, אסביר לך במילים פשוטות - יש לך הרבה שינויי שחיקה בברך וקרעים של סחוסים הנקראים מניסקוס. השאלה היא מה צריך לעשות, האם טיפול בתרופות/זריקות/פיסיוטרפיה וכדומה. בקבוצה השנייה של טיפולים ישנם טיפולים ניתוחיים שונים. יש כל מיני ניתוחים. את קצת צעירה לניתוח החלפת מפרק ועדיף לבדוק שכל האפשרויות האחרות נוצלו. גשי לייעוץ מומחה ברכיים וקבלו החלטה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו