פגם סחוסי בטרוכליאה המרכזית בעובי מ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגם סחוסי בטרוכליאה המרכזית בעובי מ
    יואב ישראלי
    15/08/2013

שלום רב,
    אני בן 42 ולפני 8 חודשים חזרתי להתאמן (בעיקר בריצה) אחרי הפסקה של הרבה שנים.
    לפני כשנתיים נפגעתי בברך כנראה מתנועה חדה במהלך משחק טניס, אך כעבור כשלושה חודשים חזרתי לתפקוד רגיל לחלוטין ולא קיימתי בדיקות רפואיות מיוחדות.
    לפני כשלושה חודשים התחילה תופעה של "קנק" בברך שמאל שהלכו התגברה מאוד (עשרות פעמים ביום), אך ללא שום כאבים או מגבלה לתפקד.
    ביצעתי MRI אשר קבע שהכל תקין למעט " פגם סחוסי בטרוכליאה המרכזית בעובי מלא של 6 מ"מ ".

הייתי אצל 3 אורטופדים (שניםם מהם מומחים) אשר אמרו את שלהלן:
    מומחה 1: שאני יכול להמשיך רגיל בפעילות שלי לרבות ריצה,במרחקים של עד כ-8 ק"מ (ללא ירידות ומומלץ גם ללא עליות), + 8-12 מפגשים של פיוטרפיה מיוחדת..
    מומחה 2: שאני יכול להמשיך רגיל בפעילות שלי לרבות ריצה, במרחקים של עד כ-5-6 ק"מ (ללא ירידות ועליות ולשים ברכיה מסיליקון בשעת המאמץ.
    אורטופד (לא מומחה) של קופת החולים: ממליץ להימנע מריצה לגמרי, לא צריך פיזיוטרפיה, ממליץ לטפל בסחוס ע"י מטילת 120 כדורים (כדור ביום) מסוג + קבלת זריקה מסוג שתקפה לדבריו לתקופה של 6-12 חודשים.

שאלתי:
    לאחר ששלושת הרופאים אמרו בחלקם דברים אחרים, לפעמים אפילו סותרים (למשל רופא הקופה אמר שלא זאת בלבד שהברכיה לא תועיל אלא עשויה אף להזיק.
    מה אני אמור לעשות לאור הנ"ל? האם ליטול את התרופות שממליץ רופא הקופה? האם אני יכול באמת לשוב לפעילות של ריצה באופן מלא ומה טווח הריצה האפשרי מבלי לפגוע בברך? האם ניתן באמת לעשות פעולות כאלה ואחרות לשיפור/ריפוי הפגם בסחוס ?

לתושבתכם המקצועית, אודה.
    יואב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פגם סחוסי בטרוכליאה המרכזית בעובי מ - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    20/08/2013

ריצה תחמיר את המצב. שמוש קבוע בברכית לא טוב. אפשר לימים בודדים בהם מאד כואב. בגלוקוזמין אני לא מאמין, הוא לא משקם סחוס. מה כן הטיפול - פיסיוטרפיה לחיזוק שריר הירך הקידמי (4 ראשי) ללא תרגילי כריעה עמוקים. כספורט מומלץ שחיית חתירה. זריקות ארטריז יכולות לעזור זמנית בהורדת כאבים אבל לא בשיקום הסחוס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע הריצה תחמיר את המצב?

יואב ישראלי
    25/08/2013

ראשית, תודה רבה לך דוקטור על התשובה!
    אשמח אם תוכל להסביר לי מדוע הריצה תחמיר את המצב?
    האם בזמן הריצה, כשהברך לא מגיע לכיפוף מלא יש פגיעה בסחוס ?!

תודה,

יואב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו