מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ברכיים מתנוונות או שכאבים הגיוניים?אביתר14/10/2013
שלום.
בשנת 2010 עשיתי ניתוך ארטרוסקופיה במיניסקוס הליטרלי לאחר קרע אופקי היקפי. לאחר הניתוך עשיתי שיקום והכל היה בסדר וחזרתי לחיים תקינים. התגייסתי בשנת 2012 לחטיבה לוחמת ולאחר שנה אובחן לי קרע מלא בACL, קרע עם היפוך מקטע בגוף המיניסקוס הנותר ורושם לפרגמנט חופשי בקדמת הברך. עשיתי ניתוך והוחלט להשאיר את הקרע ברצועה ככה ואת המיניסקוס כרתו (פעם שניה). לפני 7-8 חודשים חזרתי ליחידה בתור תומך לחימה וחזרתי עם כאבים שהרופאים אמרו שהגיוניים. עם הזמן הכאבים התחזקו וכרגע אני עם כאבים שמונעים ממני ללכת. הברך ננעלת, חוסר גמישות עד כדי שאני לא מסוגל לישר את הרגל ולא לקפל אותה יותר מכמה דקות בלי שיכאב לי עד כדי בכי. בתאריך 8.10.13 הייתי אצל אורטופד שאבחן שהקרע ברצועה החמיר (הוא כבר היה קרוע אני לא מבין את זה), שחיקת סחוס הפיקה, ויש לי קרע חדש במיניסקוס המידאלי (פעם ראשונה). רק לציין שכל הקרעים והפציעות קרו באותה הברך (שמאל).
השאלות שלי הם כאלה.
1. מה זה קרע היקפי במיניסקוס הליטרלי? איך זה מתבטא? כי זה נשמע חמור.
2. מה זה קרע עם היפוך מקטע בגוף המיניסקוס הנותר?
3. על מה יכול להעיד רושם לפרגמנט חופשי בקדמת הברך??
4. האם החוסר יכולת ללכת על הברך ולהזיז אותה הגיוני? כי אני כבר משתגע.
5. עד כמה חמורה הפציעה שלי נשמע? אני יודע שאין לך מושג לגבי הברך שלי כי לא בדקת אותה אבל על סמך מה שהרופאים אמרו ורשמו מה החומרה?
6. מה זה אומר שחיקת סחוס הפיקה? זה דבר נורמלי?
אני כולה בן 20 וכבר מרגיש גריאטרי אני חייב עזרה!
6. האם בעתיד אני הולך לסבול בברך שלי? כי זה נשמע ככה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכיים מתנוונות או שכאבים הגיוניים? - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי14/10/20131. זה קרע בהיקף המניסקוס החיצוני בברך. הקרע יכול לגרום לכאבים ופעמים לנעילה של הברך. איך אתה מגדיר חמור? זה כנראה כן דורש ניתוח. פרגמנט חופשי יכול להיות חתיכה של מניסקוס תלוש. כללית הפציעה שלך א קשה נראה שניתוח ארטרוסקופיה יעזור. שאר השאלות צריך להדגים על מודל או להראות בתמונות. דבר עם הרופא שעציע לך ניתוח וקבל הסברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?