מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- PFPS או קרע במינסקוס?שי20/10/2013
שלום, בעקבות כאבי ברכיים מזה כמה שנים הופנתי לבדיקת MRI. בבדיקה התוצאה המשמעותית היחידה היא: "מודגם אות חריג אנכי בהיקף הקרן האחורית של המינסקוק המידאלי-לא ניתן לשלול בוודאות קרע פריפרי" . הכאבים החלו לי כתוצאה מריצות מרובות כיום אינני יכול לרוץ ויש לי כאבים גדולים בישיבה ממושכת ואפילו בשחייה. הלכתי לאורטופד והוא אפילו לא בדק את הMRI, אמר שאין צורך ואמר שהתסמינים מהבדיקה הפיסית שלו מבציעים על בעיה פטלומרולית ולא על קרע במינסקוס. רופא אחר שבדק את הMRI אמר שיש "לחץ על המינסקוס" רציתי לשאול מה הסבירות שהMRI טעה באבחון והאם העובדה שיש לי כאבים פטלופמורלים שוללים את לחלוטין קרע במינסקוס.בנוסף הייתי שמח לדעת האם בדיקה פיסית של הרופא מספיקה על מנת לשלול קרע במיסנקוק.הכאבים מורגשים מעל הברך, ולמעשה מוקרנים לכל הרגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PFPS או קרע במינסקוס? - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ20/10/2013הדרך הוודאית ביותר לבדוק, אם יש קרע של מניסקוס, היא לראות ולבדוק את המניסקוס, קרי, ניתוח ארתרוסקופיה של הברך. בדרך כלל, אם אין מימצאים חד משמעים, אם בבדיקה גופנית או בבדיקת MRI לקרע של מניסקוס, הרופא לא ירצה להמליץ עם טיפול ניתוחי, כמו גם במקרה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?