מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינוי מוצינוזי במניסקוסירון18/11/2013
לרופא/ה המשיב/ה,
שלום וברכה!
אני בן 24 ובריא. במהלך בדיקה פיזיקאלית שבוצעה ע"י פיזיותרפיסט, נתגלתה אי-יציבות מדיו-לטרלית של הברך. הבעיה נצפתה גם בבדיקה ממוחשבת לניתוח סגנון ריצה. יש לציין שמעולם לא נחבלתי בברך זו. בנוסף, מדי פעם אני חש כאב באותה ברך, אך מדובר בכאב קל בלבד שלרוב אינו מטריד אותי. בעקבות הגילוי התעקשתי לבצע MRI, וכעת קיבלתי את התוצאות - ראו בבקשה בתמונה המצורפת.
אני מבין היטב את תיאור הממצאים שנתגלו ב-MRI, אך אשמח לקבל את תשובתכם למס' דברים שאינם ברורים לי:
1. בבדיקה מתואר ניוון מוצינוזי של המניסקוס. כיצד בכלל נוצר תהליך ניווני שכזה אצל אדם בגילי? האם הממצא סביר בהתחשב בכך שאני בשנות ה-20 לחיי?
2. לאור ממצאים, האם עליי להימנע מפעילות גופנית מסוג כלשהו?
3. השאלה הקריטית ביותר - כיצד ממשיכים מכאן? איזה סוג של טיפול עליי לבצע בשלב זה?
בתודה ובהערכה רבה,
ירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי מוצינוזי במניסקוס - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי18/11/2013הי ירון,
הממצאים ב- MRI אינם קשורים כלל לאי היציבות שנתגלת אצליך. שינוי מוצינוזי היא אחת הצורות לשינוי דגנרטיבי של המניסקוס או במילים עדינות יותר - שינוי הבא כתוצאה משמוש יומיומי. אתה בחור צעיר ובריא זה נכון, אך הברך שלך עשתה עד היום הרבה קילומטרים בספורט, בצבא אופניים טרקים וכדומה. אתה יכול לחיות הרבה שנים בלי כאבים ובלי שום טיפול למרות הממצא. אם יום אחד הממצא יתפתח לקרע משמעותי אתה תדע את זה גם בלי MRI. מסביבך יש הרבה אנשים מאושרים ופעילים, ללא כאבי ברכיים, שיש להם אותו הדבר. ההבדל בינך ובינם שהם לא עשו MRI. לא פעם MRI מיותר מוביל לעודף אבחון, עודף טיפול ולעתים לניתוחים שאינם נחוצים. הסדר הנכון של הטיפול הוא לשמוע מה התלונות שלך, לבדוק אותך היטב, לאור הממצאים להחליט אם נחוצה הדמיה (MRI או אחר) ועם כל התוצאות להציע לך טיפול אופטימלי. בהצלחה, ד"ר ליברטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ירון19/11/2013ד"ר ליברטי,
תודה רבה על תשובתך המפורטת!
אשמח אם תוכל להתייחס רק לנושא הפעילות הגופנית, על מנת שבינתיים לא אגרום להחמרה נוספת של מצב הברך. האם עליי להימנע מאחד מהבאים? -
(1) ריצה (לא במסגרת משחק כדורגל או משהו דומה, אלא כחלק מאימון כושר שגרתי, עד שלוש פעמים בשבוע)
(2) תרגילי כוח (משקולות) המשלבים עבודה במפרק הברך
שוב תודה,
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי19/11/2013הממצאים שיש לך אינם מהוים איסור חד משמעי לאף אחד מהפעולות שציינת. הסיכוי לך להחמיר את מצבך ולגרום לקרע במניסקוס הם רק במעט גדולים יותר בהשוואה לאדם בריא. בכל מקרה עדיף שאורטפד יראה את הדיסק של ה mri יבגור אותך ישמע אותך ויתן לך הנחיות מבוססות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?