קליקים בברך ותחושת חולשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קליקים בברך ותחושת חולשה
    מתן
    07/01/2014

שלום ד"ר,
    בתאריך 29.10.13 עברתי ניתוח לשחזור רצועת הACL בברך ימין.
    במהלך החודש הראשון הרגשתי שיפור הדרגתי הן בהקלת הכאבים, בטווחים, בחוזק הרגל וביציבות.
    במהלך החודש השני, אולי בגלל עומס על הרגל, התחלתי להרגיש קליקים ומין חולשה בברך.
    כמובן, נחתי שבועיים, לא אימצתי את הרגל. הקליקים עדיין ממשיכים.
    הקליק הוא בעצם תחושה של נעילת הברך בניסיון ליישר אותה, כאילו הגוף לא מאפשר לעשות את זה, וברגע שאני מפעיל מעט כוח ליישור אני מרגיש (ושומע) קליק חזק. הכאב נעלם לאחר מכן, הנעילה נעלמת, עד לפעם הבאה.
    יש לציין שזאת הפעם השנייה שאני עובר את הניתוח הזה (כבר קרעתי את הרצועה לפני שנתיים).
    במהלך אף חלק מתהליך השיקום של הפציעה הראשונה, לא הרגשתי את הקליקים האלה, נהפוך הוא כחודשיים וחצי אחרי הניתוח הראשון כבר הייתי כשיר לריצה קלה על משטח ישר, כרגע אני מרגיש רחוק משם.
    האם מדובר בשרירים חלשים או אולי בקרע קטן באחד המיניסקוסים (שנמצאו תקינים בMRI שלפני הניתוח, ובמהלך הניתוח עצמו).
    אשמח לשמוע ממה לדעתך המצב הזה עלול להיגרם?
    תודה מראש ויום טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קליקים בברך ותחושת חולשה

הוספת תגובה

• קליקים בברך ותחושת חולשה - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    12/01/2014

הופעת קליקים בברך אחרי ניתוח ACL הינה שכיחה. לרוב מדובר בחוסר איזון של השרירים, שמתחזקים עם הזמן. לעיתים מדובר בבעיה אחרת. לכן, כדי לענות, יש צורך בבדיקת הברך. כדאי לחזור לרופא המנתח לבדיקה, ואם התבושה אינה מספקת, רצוי חוות דעת שניה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו