כאבי ברכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ברכיים
    יניב
    20/07/2015

שלום רב,
    שמי יניב בן 33, אוהב לעשות ספורט. רציתי להתיעץ איתך על כאבי ברכיים.
    האמת אני סובל מזה כבר שנים וזה בא והולך...מבדיקה שעשיתי לפני שנתיים-שלוש אצל אורטופדים "מומחים" אמרו לי כי יש לי שחיקה בסחוס אבל אין להם פתרון או דרכי התמודדות אלא אומרים לי "תחיה עם זה עד שלא תוכל ואז תעשה ניתוח"...איזו מן תשובה זו? למה ישר לברוח לניתוח? האם כדאי לעשות MRI? אשמח להצעות לייעול ולשיפור הכאב...זה מפריע לי ביומיום ובטח בעשיית ספורט...תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים

הוספת תגובה

• למרות שכאבי ברכיים יכולים לנבוע מג

חגית ליבמן
    06/08/2015

שלום יניב, אין תיאור מדוייק של מיקום וסוג הכאב, בנוסף לכך ללא בדיקה אי אפשר לתת לך אבחנה מדוייקת לגורם לכאב. אבל למרות שכאבי ברכיים יכולים לנבוע מגורמים רבים וגם במקרים של שחיקת סחוס, הגורם המרכזי לכאב הינו פעילות שרירים לקוייה סביב הברך וחלוקת עומסים לא נכונה במפרק. בכדי להפחית כאבים ביומיום ובפעילות גופנית חשוב לשפר את הקורדינציה ולחזק את השרירים התומכים במפרק הברך. ניתן לעשות זאת בחדר כושר וטיפולים שאינם פולשנים כגון: פיזיותרפיה ואפוסתרפיה. בנוסף במידה ורמת הכאב גבוהה ניתן להתייעץ עם רופא בנוגע לטיפול תרופתי לכאב ולשלב טיפולים כמו דיקור, עיסוי וכו'. לאחר מכן כדאי לחזור בהדרגה לפעילות הגופנית הרגילה שלך.

חגית ליבמן פיזיותרפיסטית ואפוסתרפיסטית, אפוסתרפיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו