החלפת מפרק הקרסול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלפת מפרק הקרסול
    אורנית
    10/10/2015

לאחר התייעצות עם מספר רופאים הבנתי שאין מנוס מניתוח להחלפת מפרק הקרסול. השאלה שנשארה פתוחה היא רק מתי כדאי יהיה לבצע את הניתוח.
    יש מי שטען שחבל על הימים שאני סובלת מכאבים ויש מי שטען שאני צעירה מידי מבחינת הגיל כי
    החלפת הקרסול בקרסול מלאכותי... מאפשרת אומנם תנועה במפרק, אך ככל מפרק מלאכותי יש לפתרון זה אורך חיים מוגבל הנע בין 5 ל-15 שנים, ואז יכולה להתעורר בעיה חדשה.
    לאחרונה שמעתי שיש שיטה חדשה של ניתוח בשם:
    Scandinavian Total Ankle Replacement
    אם הבנתי נכון, בשיטה זו ניתן להאריך את אורך החיים של החלפת הקרסול כך שיתאים גם לאנשים לא ממש מבוגרים.
    האם השיטה הזו מוכרת בארץ ?
    האם יש רופאים בארץ המנתחים בשיטה זו ?
    כיצד ואיפה אני יכולה לקבל עוד אינפורמציה על שיטה זו ? (מבלי לקרוא מאמרים מקצועיים באנגלית )

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלפת מפרק הקרסול

הוספת תגובה

• החלפת מפרק הקרסול - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    11/10/2015

כל עוד איכות החיים סבירה יש לדחות עד כמה שניתן כל ניתוח החלפת מפרק- ברך, ירך או קרסול. רק כאשר המוגבלות והכאביים ממש גדולים אז מנתחים.

באופן כללי "אורך החיים" של מפרק קרסול מושתל ורמת ההצלחה בניתוחים אלה מבחינת העלמות הכאבים לאחר הניתוח, נמוכים מניתוחי ברך או ירך. כל מנתח מאמץ משתל מסויים אותו הוא מכיר והטכניקה של הניתוח מוכרת לו.

איננו נוהגים בפורום זה להמליץ על רופאים מסויימים ולציין את שמם. ברור שאת צריכה לחפש אורטופד המומחה בניתוחי כף רגל וקרסול. בכל בית חולים גדול יש מומחה כזה או אפילו יחידה המתמחה רק בניתוחי כף רגל וקרסול. אתרי את הרופא או היחידה ספציפיים וקבלי שם תשובות לשאלותייך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו