קרע במניסקוס מדיאלי וניוון מוקואידי במניסקוס לטרלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע במניסקוס מדיאלי וניוון מוקואידי במניסקוס לטרלי
    שמואל
    02/10/2016

שלום. בחודש יוני הייתי בפטרה ועליתי לפסגת הר בגובה מאות מטרים כשכל שביל העליה והירידה עשוי ממדרגות. הזמן הממוצע לעליה הינו שעתיים ואילו אני בשל אילוצי זמן עשיתי זאת בתוך 50 דקות (עליה וירידה). כשסימתי את הירידה הרגשתי כאב בברך הימינית שהלך והתעצם מאז ועד היום. בקרתי אצל רופא מומחה שהפנה אותי לביצוע mri. היום עברתי בדיקת mri בברך ימין.
    להלן התוצאות:
    מניסקוס מדיאלי : נראה קרע אורכי אינטרינסי בקרן האחורית, בגוף האחורי ובגוף האמצעי, אשר בספק מגיע למשטח המפרקי התחתון בגוף האחורי, מלווה ציסטה פראמניסקלית מולטילובולרית אחורית במימדים של 0.5*.0.6*1.8 ס"מ. הגוף הקדמי והקרן הקדמית בגובה ואות תקינים.
    מניסקוס לטרליוניוון -נראה ניוון מוקואידי מרכזי בגוף האחורי ובגוף האמצעי. שאר המניסקוס בגובה ואות תקינים.
    האיברים הבאים נמצאו בבדיקה בעובי ואות תקינים: רצועות צולבת קדמית, אחורית, קולטרלית מדיאלית ולטרלית. כמו גם גיד הפיקה וגידי הקואדריצפס.
    הפמור דיסטלי וטיביה פרוקסימלית ופיקה נמצא כי מבנה הסחוס וגרמי בגדר הנורמה. הפיקה ממוקמת בעמדה נמוכה patella baja. שומן הופה ללא ממצא פתלוגי. נראה נוזל בכמות קטנה בברך
    בסיכום הבדיקה נכתב:
    1.קרע אורכי אופקי אינטרינסי בקרן האחורית, בגוף האחורי ובגוף האמצעי של המניסקוס המדיאלי, אשר בספק מגיע למשטח המפרקי התחתון בגוף האחורי, מלווה ציסטה פראמניסקלית מולטילובולרית אחורית.
    2. ניוון מוקואידי מרכזי בגוף האחורי ובגוף האמצעי של המניסקוס המדיאלי.
    3.patella baja
    4. נוזל בכמות קטנה בברך

עד כאן ממצאי הבדיקה. אשמח לדעת מה הטיפול המומלץ. אציין שמזה מס חודשים אני סובל גם מכאבי גב תחתון ועצם כתף עליון שמאלי. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קרע במניסקוס מדיאלי וניוון מוקואידי במניסקוס לטרלי - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    05/10/2016

ההמלצה היא ניתוח ארטרוסקופי לתיקון הקרע במניסקוס וטיפול ככל האפשר בנגעים האחרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו