מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשמח לעזרה בפענוח 2 בדיקות mriשי27/10/2016
היי עברתי לפני שנה ויותר נפילה מאופניי על 30 קמ"ש. זרקתי ידיים למפגש אם הכביש ונוצר לי באותו רגע כאב באמצע החזה מהטראומה החזקה . הכאב לא עוזב אותי מעל שנה . עברתי לפני 3 חודשים Mri ועברתי עוד אחד עכשיו 3 חודשים אחרי . אשמח לעזרה ...
תשובות להלן תוצאות של סריקת סטרנום :
הבדיקה בוצעה בטכניקת במישור STIR T1 ' T2 במישור אקסיאלי , סאגיטלי וקורונלי.
הודגם בצקת מח עצם מסביב לזווית של הסטרנום הקדמי .
אין סימנים של תזוזה בין הצדדים .
אין שינוי עמדה , סיגנלים נמוכים ב - T1 בחלק הסאגיטלי וגבוה ב- T2 בקורונלי, מתאים ל- BONE BRUISE .
זה הmri הראשון שעברתי וכעת הmri הנוסף 3 חודשים אחרי ...
להלן תוצאות סריקה mri מכוון לעצם החזה :
הבדיקה בוצעה בשיטת STIR , TSE , בשקלול T2 , T1 במישור סגיטלי , אקסיאלי וקורונלי ובשקלול T1 לאחר מתן גדוליניום כולל חיסור שומן.
סיבת הבדיקה : מעקב אחר קונטוזיה גרמית .
הפעם כמו בבדיקת הקודמת זוהה אזור של התמרה שומנית תת קליפתית במנובריום סטרני , אין חסר קליפתי.
סינגל לשד שאר העצמות תקין .
המפרקים הסטרנו-קלביקולרים שמורים .
בסיכום : אין שינוי ביחס לבדיקה הקודמת שלפני 3 חודשים .
אשמח לעזרה מה יש לי שם בידיוק ומה עושים למה הכאב בלתי אפשרי יותר מה עושיםםם. תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח MRI.
ד``ר אליהו ליברטי27/10/2016שתי הבדיקות מעידות על חבלה בעצם החזה. אין שברים או סדקים או תזוזה ןכו' לגבי הטיפול - בקש מהאורטופד שלך שיפנה אותך למרפאת כאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה אך עוד שאלה
שי28/10/2016תודה רבה על התשובה . ניסיתי פעמיים מרפאת כאב זריקות דפומדרול לאזור המקום . ללא הטבה. ניסיתי כדורים נוגדי דלקת לא הטבה . האם הבדיקות אכן כפי שהבנתי מימך מראות על חבלה לעצם החזה . ואין שברים סדקים וכו. אז למה זה לא עובר לי וזה כבר 15 חודשים מאותו טראומה .. מה אני עוד יכול לעשות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
ד``ר אליהו ליברטי28/10/2016אין שום דרך לגמור את הכאב מחר. כשמאד כואב העזר בתרופה לכאבים. וודאי צברת הרבה נסיון מה עוזר לך. גש לייעוץ של מנתח בית חזה. בניתוחים שלהם הם מנסרים את עצם החזה כדי להגיע לאיברים פנימיים. יש להם הרבה נסיון עם כאבים כרוניים בעצם החזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי אצל כירוגיה חזה לאחר 2 הבדיקות הדמיה וו... .
שי31/10/2016אז הייתי בבית חולים בתחום כירוגיה חזה ולב. והם אין להם גם תשובה כאשר ניתוח היו 2 רופאים שהם גם מנתחים. שעוסקים בתחום והם צוחקים ואומר איזה ניתוח? הוא אמר שלפי הבדיקה אין מה לנתח ואתה אין לך מה לעשות יותר בתחום כירוגיה חזה כי אין לך פה צורך בהתערבות של ניתוח וכ' . ואומר לי הטיפול שאתה צריך זה מרפאת כאב. כאשר גם מרפאת כאב אין להם שום דרך בכלל לעזור . 2 זריקות שלא שיפרו כלום וממש כלום . לכן אני שואל אם אין ממצא ויש לי כאב חזק ביותר בתנועות מאזור העצם של החזה. שמעתי על שחקנים כדורגלנים וכ' ששברו את בית החזה דברים יותר גרועים וחזרו לשחק וללא כאב לאחר חודשיים אפילו. אצלי זה הפך לכרוני קבוע של 15 חודשים רצוף . אני ממש לא יודע כבר לאן ולמי לפנות אני מתחיל לחשוב שזה נזק בלתי הפיך. אשמח להמלצה מימך מה עוד אפשר לעשות אם כאלה ממצאים מmri . וכאלה כאבים שאי אפשר לדמיין .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?