כאבים בברך גיד הפיקה או HOFFA?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בברך גיד הפיקה או HOFFA?
    לאה כהן
    09/02/2017

שלום רב,
    לאחר בדיקת רופא שהוא אורטופד כירוגי הוא איבחן שיש לביתי בעיה של: KNEE STRUCTURE DIVISION right HOFFA דלקת כרונית (דלקת של השומן על שם הופה אם הבנתי נכון).
    ואמליץ על טיפול ממוקד עם אולטרסאונד ומישחת וולטרן 8 טיפולים בסה"כ ולבישת ברכייה עם טבעת סיליקון.
    ואם זה לא יעזור אז לשקול זריקת סטרואידים אחת או ניתוח ארתרוסקופיה.
    רציתי לדעת יותר על הבעיה של ביתי בת 19.
    חשוב לי לציין שהיא חולת FMF וסובלת מנושא הברך כבר שלוש שנים (בעבר עברה טיפולי פיזיוטרפיה ודיקור אך ללא הצלחה).
    מה האבחנה (KNEE STRUCTURE DIVISION right HOFFA) אומרת?
    מה הם אחוזי ההחלמה? יש ריפוי וחזרה לשגרה של 100% או שזה דבר שהופך לכרוני ולא ניתן לריפוי?
    ובנוגע לזריקת הסטרואידים היא יכולה לגרום יותר לנזק מאשר לתועלת מה החסרונות והיתרונות שלה?
    ובקשר לניתוח מה הם אחוזי ההחלמה שלו? הוא ניתוח מומלץ? הוא יכול לעזור ולפתור את הבעיה כימעט במלואה?
    ומה הם החסרונות והיתרונות שלו? והאם ניתן לחזור לשיגרה ללא הגבלות לאחר תקופת ההחלמה?
    תודה רבה רבה וסליחה על כמות השאלות :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאה כהן

ד``ר אליהו ליברטי
    09/02/2017

השאלות אכן רבות. כדי לענות ברצינות ובכובד ראש על כולן אני צריך להקליד 5-10 עמודי פוליו. גם זה בתשובות כלליות שאינן ספציפיות לבתך. שבי עם האורטופד שלך והציגי לו את כל השאלות שלך. אם את רוצה חוות דעת נוספת פני לאחר מהאורטופדים מומחי הברך, לאחר שיבדוק את בתך יעבור על כל החומר , אני בטוח שיהיו בפיו תשובות ספציפיות למקרה שלך. אני לא חושב שפורום זה יכול להחליף ביקור רופא. זה לא נכון ולא אחראי. באופן כללי אני מתרשם שקו הפעולה שהאורטופד שלך בחר הוא נכון. זריקת סרואידים בודדת או אפילו מספר מועט שלהן לא יעשה נזק ממשי ויעזור בדיכוי התהליך הדלקתי. ניתוח הוא אופציה אפשרית אחרי שכל השאר נכשל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו