האם הבעיה שלי העיקרית שלי היא הציסטה בייקר ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם הבעיה שלי העיקרית שלי היא הציסטה בייקר ?
    רונן
    23/10/2019

שלום אני רונן בן 22, כשנה לאחר חבלה חוזרת בברך שנותחה ב2011 ( שחזור ACL ותפירת מניסקוס) .
    מטופל כבר למעלה מחצי שנה בפיזיותרפיה ובכל זאת קיימות נעילות ברך , קושי בתנועות מסוימות ,וכאב מאחורי הברך.
    האם מצבי מצריך התערבות ניתוחית ?
    להלן ממצאי הMRI :. במישור סאגיטלי ,אקסיאלי וקורונלי T1, T2, PD בשקלול TSE הבדיקה בוצעה בטכניקת
    ברקע מצב לאחר חבלת ברך . .ACL - בעברו של הנבדק מצב לאחר שחזור ה
    .27/11/2018 -מ ACL - ברשותנו בדיקה קודמת להשוואה גם פוסט שחזור ה
    לא נצפה אות חריג משמעותי בלשד העצם בשלד המודגם . הבצקת הלשדית שהודגמה בבדיקה הקודמת נספגה . תפליט מתון בבורסות ובחלל המפרק . מנגנון המיישרים שמור . . סאגיטלי .ממצא יציב PD, SPIR -ב 23 שינוים בצקתיים בגג גומת השומן של הופה .סריקה מנגנון המיישרים שמור . PD, SPIR -ב 16 רצועות צולבות האחורית שמורה .הקדמית המשוחזרת מדגימה ציר ואות תקינים ,סריקה סאגיטלי כולל בתעלות הפמורלית והטיביאלית . רצועות קולטרליות שמורות . בעומק גומת שומן של הופה מודגם נגע אובלי בעל אות נמוך בעיקרו במשקולים השונים ,יציב בהשוואה לבדיקה מ לקורלציה עם הבדיקה .CYCLOPS לנגע מסוג ACL - מ"מ .מתאים בהקשר של שחזור ה 9x18 .11/2018 הקלינית של הנבדק בדגש למנגנון היישור . סחוס פטלופמורלי ,רטינקולום והסחוס המפרקי שמורים . מניסקוסים :הצדדי שמור .הפנימי שמור . . ס"מ עם מחיצות בודדות 5 - בסריקת הגומה הפופליטאלית מודגמת ציסטת בייקר קטנה לאורך כ .אקסיאלי PD, SPIR -ב 16 סריקה . גיד הביצפס פמוריס וגיד הפופליטאוס ,ITB - הדגמה תקינה של ה בסריקת השלד ללא ממצא משמעותי חריג נוסף . רקמות רכות שכנות בלי ממצא פתולוגי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רונן

ד``ר אליהו ליברטי
    26/10/2019

לא. בייקר ציסט בדרך כלל לא כואבת והיא תוצאה נלווית לשאר הבעיות בברך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו