מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריקת פיקה ברך שמאל לילדה בת 15אפרת25/12/2019
בחודש יולי האחרון תוך כדי ריקוד בבית בתי בת ה-15 בקרוב פרקה את הפיקה.נפיחות מאוד גדולה ובמיידית וכאבים עזים.במיון הוחזרה הפיקה למקום.צילום רנטגן שלא נמצא בו שבר חבישת הברך בתחבושת אלסטית למשך 4 ימים והמלצה שיחרור לאחר הורדת החבישה לדרוך ולכת רגיל.בביקורת במרפאה האורתופדית הומלץ עלבירכייה לייצוב הברך עם סיליקון אך בבקורת שנייה נאמר שנסיר אותה כי אינה מומלצת לילדים.בדיקת u.s שבוצעה אצל מומחה לרדיולוגיה אבחנתית אובחן קרע מלא ב-mpfl.התחלנו פיזיוטרפיה כשבועיים לאחר האירוע וכמובן נמשכת עד היום אך ללא שינוי גדול.בתי עם גמישות יתר.מאז האירוע עברו כבר כמעט 6 חודשים ועדייןעם נפיחות באיזור הפיקה.כאבים מתחת לפיקה ובצידה הפנימי ,קושי גדול בעלייה /ירידה במדרגות .עדיין לא יכולה להביא את הברך לגוף,הליכה איטית עם צליעה קלה ומה שמדאיג אותי יותר זה שיש לה תופעה שהברך מתקפלת לה ללא שליטה עד כדי כמעט מעידה.בבדיקה אצל מומחה אורתופד נאמר לי שמבנה הפיקה עצמה היא גם אחת הסיבות לפריקה ושהפיקה יכולה שוב לנוע ממקומה.
מצרפת את פיענוח בדיקת ה-mri.אשמח ואודה לקבלת חוות דעתך והסבר הפיענוח.אני מודאגת כי למרות הפיזיוטרפיה אין ממש שינוי וחוששת שהזמן הרב שעבר יכול לגרוםנלנזק בעתיד.האם יש צדק בחששות שלי??אודה לך מאוד על מענה מהיר ולהסבר הפיענוח וחוות דעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת.
ד``ר אליהו ליברטי03/01/2020לא ראיתי את תשובת בדיקת ה MRI אך נכון לרגע זה, זה לא הדבר החשוב. כדי לתת תשובה טובה אני חייב לבדוק את הילדה, להתרשם ממידת הגמישות הכללית שלה בכל מפרקי הגוף ומהגמישות הספציפית של פיקות הברך, לבחון את מנח הברכיים האם במנח תקין או X או O. להתרשם ממידת החריקות בהנעת הפיקה ועוד ועוד.
התשובה באופן כללי זה חיזוק VMO שזה בגדול - הראש הפנימי של שריר ארבעת הראשים. אם יימשכו הפריקות למרות הטיפול השמרני, ייתכן ותצטרך ניתוח לשחזור/חיזוק MPFL
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריקת פיקה ברך שמאל לילדה בת 15
אפרת03/01/2020ד"ר תודה על המענה.האמת שאני כבר בייאוש גדול.רואה את בתי סובלת מכאבים ומוגבלת מתנועות ופעילויות כבר זמן רב ולא מקבלת מענה.ראו אותה אורתופדים ובכירים בבית החולים העמק,גם דרך מושלם ואמרו שהכל בסדר ורק פיזיוטרפיה תעזור.והרי היא כבר חצי שנה עושה פיזיוטרפיה ותרגילים בבית אך השיפור לא משמעותי..גם השבוע ראה אותה אורתופד בכיר במרפאה אך אמר שהכל בסדר .אין קרע והכל טוב .לחזור לביקורת בעוד חצי שנה.אבל משהו לא בסדר...בבדיקת ה-mri:
מודגמת בצקת לשד עצם באספקט הקידמי של הקונדיל המדיאלי של הירך הדיסטלי.בנוסף מודגם ממצא ציסטי תת קורטיקלי באיזור בגודל כ-5 מ"מ.
ללא עודף נוזל פירקי.
הליגמנטים המצטלבים,LCL,MCL-ב.מ.פ.המניסקים שמורים.פיקה,גידי הפיקה שמורים.
מודגמת בצקת בארית אינה כולם המדיאלי של הפיקה באספקט הפנימי שלו,ללא עדות לקרע שלם.
אינני מבינה כלום...מרגישה מבולבלת וחסרת אונים.האם הקרע התאחה? מה הסיבה לברך שמתכופפת ללא שליטה?
עדיין נפיחות למרות שפחותה,קשה לה מאוד לעלות ולרדת במדרגות.כאבים בצד הפנימי ומתחת הפיקה אך בימים האחרונים החלה להתלונן מכאבים גם מאחורי הברך,וזה דבר חדש.חוששת שמא יהיה לה נזק בעתיד...האם זה יתכן? אודה לך על הסבר.
היכן אתה מקבל?ואיך ניתן להגיע אליך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרת.
ד``ר אליהו ליברטי03/01/2020אפרת שלום, אני חש במתח רב שלך ודאגה כאילו משהו איום מתרחש ורופאים שונים לא שמים לב אליו. לא נראה לי שזה כך. ייתכן והמתח שלך משודר גם לילדה וזה לא עוזר. אני מקבל בראשון לציון , לא דרך המושלם. אבל אם ראית רופאים בכירים בעמק, אז ממש אין צורך לרוץ אלי עד ראשל"צ. המקרה אינו כזה מסובך. על פי ה MRI - באמת אין שום ממצאים שחד משמעים דורשים ניתוח. אני בטוח שהרופאים אליהם הלכתם בדקו אותה ולא רק הסתכלו ב MRI. אני נוטה להאמין שהם קבלו את ההחלטה הנכונה אך קשה לי מכאן לומר דברים נחרצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?