מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ ורעשים בברכייםאלעד29/03/2020
שלום ד"ר אליהו,
אני מאמן חדר כושר בריא, בן 32 ומתאמן בעצמי שנים רבות.
מבצע בשנים האחרונות פעם ב-5 ימים אימון רגליים (2-3 סטים מכל תרגיל: דיפ סקווט, מכרעים, דדליפט, וסקווט על רגל אחת). האימונים לא השתנו לאחרונה.
אני נוהג לעבוד בטווח תנועה מלא ומקפיד על טכניקה טובה, ללא קריסת ברכיים פנימה או קדימה.
משום מה, בחודשיים האחרונים אני חש לחץ בחלק האנטריורי-שטחי בברכיים במהלך המעלות הראשונות של שלב העלייה בסקווט (שמלווה גם ברעשים בברכיים) עד השלב שבו הירך מקבילה לקרקע, ואז הלחץ פוחת.
הלחץ בברכיים מלווה אותי לכל אורך היום, אך בעת עלייה במדרגות הלחץ מורגש יותר, וגם בעת כפיפה מקסימלית של הברך בסיטואציות שונות. מדובר באי-נוחות ולעיתים תחושת קור פנימית. אין נפיחות ואין אודם.
מה יכול להיות העניין?
האם יש דרכי אבחון?
כיצד לטפל?
תודה,
אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלעד
ד``ר אליהו ליברטי30/03/2020קרוב לוודאי שאתה סובל מתחילת שחיקה בסחוסי הפיקות. בשלבים בראשונים של התופעה לא ניתן להדגים זאת בצילום גם לא ב MRI.
ניתן לאבחן זאת רק בבדיקה ידנית של אורטופד. מבצעים "מבחני טחינה" בהם הבודק חש בחריקות של סחוס הפיקה. התופעה נפוצה ביותר בעיקר בספורטאים, רקדנים, חיילים קרביים וכו'. הגורם העיקרי לכך אצליך הוא המכרעים העמוקים. הטיפול הוא 1.הפסקה מוחלטת של כל תרגילי הברכיים האיומים שאתה מתאר. 2. ביצוע תרגילי פיסיותרפיה לחיזוק הראש הפנימי של שריר 4 ראשי VMO, ביצוע תרגילי חיזוק סטטיים בהם הכיפוף המכסימלי המומלץ הוא 30 מעלות. צר לי לקלקל לך את חדוות אימוני הכושר אבל הם אלה שגרמו לבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?