מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- OCD של הברך - האם גלוקוזמין הוא הפתרון למניעה?ירון29/10/2021
שלום רב ד"ר,
אשתי בת 30, בריאה, שוקלת 66 ק"ג.
סובלת מפגם גנטי ככל הנראה שגרם לה ל-OCD (Osteochondritis dissecans) של הברך. אירוע דומה קרה לה גם בגיל 16. עברה ניתוח לאחרונה.
לי חשוב שלא יקרה עוד OCD כזה בעתיד.
המנתח טוען שאין טיפול מוכח כדי למנוע הישנות של המקרים בעתיד, אבל ממליץ על תרופות כמו "מגה גלופלקס" שמבוססות על Glucosamine and Chondroitin. טוען שאין סיכון ושעשוי לעזור.
השאלה היא - מה המינון של Glucosamine and Chondroitin שעליו היית ממליץ?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מאמין בתוספי מזון המתיימרים לשמר ואף לגדל סחוס חדש
ד``ר אליהו ליברטי29/10/2021אני ממש לא מאמין בתוספי המזון השונים המתיימרים לשמר ואף לגדל סחוס חדש. אני מכיר רופאים רבים מפורסמים ומכובדים ממני שכן מאמינים בהם. אני לא. "ההיגיון" מאחורי התרופה אומר שאם ניתן לגוף תוספים עשירים בחומרי הבנין של הסחוס, הגוף יידע לשתול אותם במקומות בהם הסחוס פגום. לצערנו זה לא עובד. לפי אותו "הגיון" אם תאכל הרבה מוח כנראה שתהיה יותר חכם. היצרנים מספיק זהירים כדי למכור לך תוסף שאינו מזיק. הוא אכן לא מזיק. גם תה עם נענע לא מזיק. הרבה יותר זול ויותר טעים מגלוקוזמין ולשניהם בערך אותו אפקט בשיקום או שמירה על בריאות הסחוס.
כדי לאזן את הכתוב לעיל, הספרות הרפואית מלאה במאמרים בעד התוסף כמו שיא מלאה במאמרים נגד. יש אסכולה של רופאים שכן סבורים שזה עוזר. אני לא בקבוצה זו.
יש לי לא מעט מטופלים שעצם הידיעה שהם לוקחים תוסף מזון שישקם להם את הסחוס מוריד להם את החרדה שקורה להם משהו רע ויש להם פחות כאבים. התשובה שלי למטופלים שלי ששואלים אותי מה דעתי על תוספי המזון האלה היא: "תנסה יש אנשים שטוענים שלקחו וזה עזר להם, רע זה לא יעשה לך".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ד"ר. מעריך את התשובה. סופש נעים.
ירון29/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?