OCD של הברך - האם גלוקוזמין הוא הפתרון למניעה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• OCD של הברך - האם גלוקוזמין הוא הפתרון למניעה?
    ירון
    29/10/2021

שלום רב ד"ר,

אשתי בת 30, בריאה, שוקלת 66 ק"ג.
    סובלת מפגם גנטי ככל הנראה שגרם לה ל-OCD (Osteochondritis dissecans) של הברך. אירוע דומה קרה לה גם בגיל 16. עברה ניתוח לאחרונה.

לי חשוב שלא יקרה עוד OCD כזה בעתיד.
    המנתח טוען שאין טיפול מוכח כדי למנוע הישנות של המקרים בעתיד, אבל ממליץ על תרופות כמו "מגה גלופלקס" שמבוססות על Glucosamine and Chondroitin. טוען שאין סיכון ושעשוי לעזור.

השאלה היא - מה המינון של Glucosamine and Chondroitin שעליו היית ממליץ?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לא מאמין בתוספי מזון המתיימרים לשמר ואף לגדל סחוס חדש

ד``ר אליהו ליברטי
    29/10/2021

אני ממש לא מאמין בתוספי המזון השונים המתיימרים לשמר ואף לגדל סחוס חדש. אני מכיר רופאים רבים מפורסמים ומכובדים ממני שכן מאמינים בהם. אני לא. "ההיגיון" מאחורי התרופה אומר שאם ניתן לגוף תוספים עשירים בחומרי הבנין של הסחוס, הגוף יידע לשתול אותם במקומות בהם הסחוס פגום. לצערנו זה לא עובד. לפי אותו "הגיון" אם תאכל הרבה מוח כנראה שתהיה יותר חכם. היצרנים מספיק זהירים כדי למכור לך תוסף שאינו מזיק. הוא אכן לא מזיק. גם תה עם נענע לא מזיק. הרבה יותר זול ויותר טעים מגלוקוזמין ולשניהם בערך אותו אפקט בשיקום או שמירה על בריאות הסחוס.

כדי לאזן את הכתוב לעיל, הספרות הרפואית מלאה במאמרים בעד התוסף כמו שיא מלאה במאמרים נגד. יש אסכולה של רופאים שכן סבורים שזה עוזר. אני לא בקבוצה זו.

יש לי לא מעט מטופלים שעצם הידיעה שהם לוקחים תוסף מזון שישקם להם את הסחוס מוריד להם את החרדה שקורה להם משהו רע ויש להם פחות כאבים. התשובה שלי למטופלים שלי ששואלים אותי מה דעתי על תוספי המזון האלה היא: "תנסה יש אנשים שטוענים שלקחו וזה עזר להם, רע זה לא יעשה לך".

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ד"ר. מעריך את התשובה. סופש נעים.

ירון
    29/10/2021

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו