מיפוי עצמות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיפוי עצמות
    דליה
    19/06/2008

דוקטור שלום,אני בת 35 ,רציתי לדעת בבקשה במקרה שנמצא חשד ל- AVN ב-MRI מדוע הרופא מבקש לעשות מיפוי עצמות ?והאם יכולים להתגלות ממצאים נוספים כמו גידול שלא נתגלה ב-MRI.?מה היתרון של מיפוי עצמות על MRI .?כ"כ אני בשלבים של תכנון הריון כיצד תשפיע הבדיקה על ההריון?(קרינה,חומר רדיואקטיבי-->מומים)תודה מראש על התשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי עצמות

הוספת תגובה

• מיפוי עצמות

ד``ר סוזנה הורוביץ
    20/06/2008

הופעת AVN בגיל 35 היא נדירה. אני משארת, שהרופא מעוניין להיות יותר בטוח באבחנה, ולכן הוא הפנה אותך גם לבדיקת מיפוי, שיכולה לחזק או לשלול אבחנה זו.
    לדעתי ההפניה שלך לא באה בשל חשש לגידול, ולכן אינך צריכה להיות מודאגת בנושא זה.
    החומר, בו משתמשים במיפוי, הוא טכנציום. אמנם הוא חומר רדיואקטיבי, אך תוך מספר ימים הוא מופרש בשלימותו דרך הכליות, ומפסיק להפריע. לכן אין כל מניעה להיכנס להריון לאחר הפרשת החומר. כמו- כן הוא אינו גורם לתופעות לוואי.[
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו