האם קיימת מעבדה בישראל לשיחזור סחוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם קיימת מעבדה בישראל לשיחזור סחוס
    דבי
    28/06/2008

שלום! אני מאוד סובלת משיחקת סחוסים בשתי הבירכיים, מנסה כל מיני טיפלים זה לא ממש עוזר אני ראיתי בתוכנית בחו'ל על איש אחד שהיתה גם בעייה קשה בבירכיים ' והרופא לקח דגימה מהברך שלו ואחרי כחודשיים דאיתי את הסחוס שלחקו ממנו והיא צמחה לגודל של 4 סנטימטרים והשתילו לו בחזרה את הסחוס ואחרי כמה חודשים הבן אדם חדש רץ/ רוכב על אופניים/ מטפס אפילו הרים. כאילו לא קרה לו כלום ואני ממש מקנא בו שיש בארץ שלהם טיפול כזה חדשני!!!!! האם מישהו יודע להגיב על זה אני אשמח מאוד. שבת שלום דבי 0505617070

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לדבי - השתלת סחוס בברך

ד``ר אליהו ליברטי
    29/06/2008

דבי שלום, השיטה שתיארת להשתלת סחוס מוכרת לי היטב. היא עדיין לא בסל הבריאות ואינה טיפול סטנדרטי המכוסה ע"י קופות החולים. השיטה מתאימה למקרים מאד מיוחדים, לא מדובר בהשתלת סחוס במקום סחוש שנשחק או במבוגרים הסובלים משינויים נווניים בברכיים - להם זה לא מתאים. מדובר דווקא בצעירים הסובלים מפגם ממוקד בסחוס. מעין מכתש בסחוס שיכול להיגרם בעקבות חבלה למשל. סביב הנזק הסחוסי חייב להיות סחוס בריא. השיטה מחייבת שני ניתוחים. בניתוח הראשון המבוצע בשיטה ארטרוסקופית מוציאים דגימת סחוס לגידול במעבדה. כעבור 3 שבועות כרית הסחוס מושתלת לתוך איזור הפגם הסחוסי. הניתוח השני מבוצע בגישה פתוחה מינימלית לברך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לדבי - מעבדה לשחזור סחוס

ד``ר אליהו ליברטי
    29/06/2008

השיטה על כל שלביה קיימת ומבוצעת בארץ. לפני כ- שנה השתתפתי בסדנא יחד עם קבוצת רופאים מומחים לברכיים בה למדנו תרגלנו בפועל את הניתוח. השיטה , לפחות בחלקה, פותחה בארץ במעבדות של מפעל ביורפואי הקרוי PROCHON, הם אלה המקבלים את דגימת הסחוס, גורמים לתאי הסחוס להתרבות על ידי שימוש בהורמון הגדילה, שלושה שבועות אחרי הניתוח בו נלקחה דגימת הסחוס, המעבדה מספקת את כרית הסחוס המוכנה להשתלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה 3 לדבי

ד``ר אליהו ליברטי
    29/06/2008

דבי אנא קראי את התשובהשרשמתי לאריק זה וסיף לך ידע הקשור לשאלתך על השתלת סחוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו