לאחר microfracture surgery בברך.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאחר microfracture surgery בברך.
    אלון
    28/06/2008

לפני שבועיים ביצעתי ארטרוסקופיה .בעקבות ת"ד באופנוע בעבודה (במשטרה) וחבלה בברך לאחר היתאוששות אמר לי המנתח כי ביצע לי Microfracture surgery. וזאת עקב נזק לסחוס .לפי הרשומים הנזק הינו בקוטר 0.5*0.5 ס"מ. הדיאגנוזה של הרופא הינה:cartilage damage to femoral groove(ob3 &mfc(gr4 0.5*0.5 c"m small medial plica. אין כמעט מידע על נושא זה בעברית.אני בן 31 אוהב ספורט ,מה זמן ההחלמה ?מה סיכויי ההחלמה. לציין כי הרופא אמר שאזור זה נושא משקל. לפי מה שהרופא רשם דרגת החומרה היא 4 בשל הנזק העמוק של הסחוס.ולא בטוח שאוכל לחזור לאותה פעילות אינטנסיבית. האם נזק זה יכול להשפיע עלי בעתיד הלא רחוק מכיוון שאני משרת ביחידה מיוחדת של המשטרה ועיקר עיסוקי הוא פעילות מאומצת. בתודה מראש אריק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאחר microfracture surgery בברך.

הוספת תגובה

• תשובה לאריק microfracture surgery

ד``ר אליהו ליברטי
    29/06/2008

אריק שלום - נזק בדרגה 4 לסחוס הוא נזק בו הסחוס חסר לחלוטין והעצם מתחתיו חשופה. אחת הדרכים לעודד את הברך לגדל כיסוי לעצם החשופה היא ביצוע מיקרו- שברים, דהיינו, מעין שקעים וחורים רבים וצפופים בריצפת המכתש בסחוס. הגוף מפרש נזק זה כשבר ומנסה לרפא אותו ע"י הצמחת שכבת סחוס המכסה את איזור הפגם. חשוב לציין שסחוס זה שונה מהסחוס המקורי. ישנם שני סוגי סחוס. האחד הוא המקורי, הקרוי סחוס היאליני, איתו אנו נולדים ואותו אנו הולכים ושוחקים במהלך החיים. סחוס מקורי זה לא יכול להתרבות ולכסות איזורים פגועים. סוג שני של סחוס קרוי סחוס פיברוטי, הוא באיכות פחות טובה מהסחוס המקורי אך הוא יכול להתרבות ולכסות על איזורים פגועים. זה מה שהמנתח שלך מקווה שיקרה אצליך. אם איזור הנזק לא גדול תוכל לאחר החלמה לחזור לתפקידך בשטרה ולתחביביך. ראה בנוסף תשובה שרשמתי לדבי בנושא השתלת סחוס. שם תיארתי שיטה בה ניתן לכסות איזורים פגומים בסחוס מקורי - סחוס היאליני, אך למרבה הצער היא מתאימה רק לסוגים מאד מיוחדים של פגמים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו