גלוקוזאמין כונדרואיטין מנגן טיטניום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלוקוזאמין כונדרואיטין מנגן טיטניום
    דליה
    28/07/2008

אני בת 49 עם אוסטאוארטריטיס של הבירכיים אני נוטלת תכשיר בו המרכיבים הללו כבר 4 וחצי שנים רצוף 3 כדורים ליום לאחרונה אינני מרגישה בטוב אני מתחילה לחשוב שאולי זה בגלל הנטילה הממושכת של התכשיר במינון כזה מיצד שני אני פוחדת להפסיק את השימוש בו פן תחמיר המחלה ואגיע לניתוח החלפת ברך ואני בדילמה קשה האם 4 וחצי שנים של נטילה יומיומית היא מוגזמת? האם צריכה לבוא הפסקה בנטילה? והאם זה עלול לדרדר את מצב המחלה? אשמח מאד לדעת תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לדליה

ד``ר אליהו ליברטי
    29/07/2008

דליה שלום. אני אישית כלל לא מאמין ביעילות התוספים כטיפול למניעת המשך שחיקת סחוסי הברך. ידוע שיש לתוספים אפקט אנטי דלקתי קל המביא לירידה בכאב. אולי זה סוד הפופולריות של התכשירים. לדעתי ולדעת רבים, התוספים אינם משנים את מהלך המחלה ובוודאי שאינם בונים סחוס. עם זאת מספר רופאים ופרוופסורים ידועים בארץ כן ממליצים על נטילת התוסף. לגבי תופעות לוואי, התוספים נחשבים לבטוחים גם בשימוש ממושך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו