נמק בברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נמק בברך
    רותי
    21/08/2008

שלום לרופאים המכובדים, אני בת 86. אובחן אצלי נמק בברך שמאל שגורם לי כאבים חזקים בהליכה. הרופא הציע לי להחליף ברך אך טען שהניתוח קשה והחלמה אורכת כשנה. האם אתם ממליצים על ניתוח זה בגילי המתקדם והאם ישנה דרך חלופית להקל עלי? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נמק בברך

הוספת תגובה

• נמק בברך

ד``ר אליהו ליברטי
    21/08/2008

עצם קיום הנמק אינו סיבה להחלפת הברך. כנראה שאת סובלת משנויי שחיקה מתקדמים בברך או שהנמק גרם להתמוטטות המשטח המפרקי נושא המשקל של הברך. ניתוח החלפת הברך אינו ניתוח קטן אך הוא ניתוח מוצלח בסביבות 95% ומביא להקלה מרובה. ההחלמה ממנו היא בממוצע 3-4 חודשים. מתחילים ללכת על הרגל המנותחת כבר בשבוע הראשון לאחר הניתוח, בהתחלה עם הליכון ומשם התקדמות הדרגתית. השאלה העקרית היא האם את מספיק בריאה ומספיק חזקה לעבור ניתוח כזה. הגיל כשלעצמו אינו מכתיב לא לנתח. צריך לראות אותך, לבדוק אותך ולערוך הערכה זהירה אם את מתאימה לניתוח כזה. שאלה שניה מהי האלטרנטיבה. כלומר האם את מוכנה להמשיך את חייך עם הכאבים שיש לך. האמצעים הלא ניתוחיים להקלה הם תרופות, שמוש במקל הליכה או הליכון, שמוש במגן ברך אלסטי. כל אלה יביאו להקלה מסויימת אך לא גדולה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו