שחיקה מוגברת של הסחוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחיקה מוגברת של הסחוס
    יורם
    21/08/2008

אני בן 43. בשרות החובה נפלתי מגובה על רגל שמאל, סבלתי מכאבים עזים נפיחות וברך נעולה. לאחר כשנה וחצי עברתי אטרוסקופיה ומיד לאחר מכן ניתוח להוצאת קרע גדול במיניסקוס. תמיד עסקתי בספורט ותמיד סבלתי מהברך. לפני כחודש קבלתי מכה קלה שגרמה לי זעזוע בברך, נפיחות והגבלה בתנועה. אורטופד בקופ"ח על פי צילום רנטגן טוען לשחיקה מוגברת של הסחוס ולפי דבריו עלי להגביל את עצמי בסוגי ספורט כמו ריצה והליכה אחרת יהיה צורך להחליף מפרק. בינתיים המליץ על זריקות קורטיזון או כרבולות. השאלה שלי אם יש אפשרות לטיפול אחר כמו השתלת סחוס או טיפול מתקדם אחר, כדי לחזור לפעילות ספורט מלאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחיקה מוגברת של הסחוס

הוספת תגובה

• שחיקה מוגברת של הסחוס

ד``ר סוזנה הורוביץ
    22/08/2008

ניתוחים של השתלת סחוס מתאימים לנזק מקומי מוגדר בתוך ברך של אדם צעיר, ולא להופעת שינויים ניווניים בברך (שחיקה מוגברת של הסחוס היא סוג של שינוי ניווני).
    בנוסף, ספק אם השתלת סחוס תגרום לצמיחת סחוס טבעי תקין, ובדרך כלל, השתלה כזו גורמת להחזרת סחוס מצולק לברך.
    ההמלצות שקיבלת יעכבו להערכתי את התקדמות המחלה, אך לא יעצרו אותה.
    קיימת גם אפשרות נוספת, והיא ניתוח לשינוי ציר הברך, שתוצאתו תהייה הסטת משקל הגוף מאיזור הפגוע בברך, לאיזור אחר בברך שנותר תקין. ניתוח כזה אף יעכב בצורה משמעותית את הידרדרות מצב הברך, ויאפשר לך חזרה לפעילות ספורטיבית חופשית יותר.
    לצורך החלטה על ניתוח כזה יש צורך לבדוק אותך קלינית ולעיין בצילומי רנטגן של ציר הרגל בעמידה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו