חשד לנזק במניסקוס המדיאלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשד לנזק במניסקוס המדיאלי
    טניה
    31/08/2008

שלום לך.. קוראים לי טניה ואני בת 18 יש לי אח בן 19 וחצי שחקן כדורגל שהיו לו כאבים בברך ימין ושלחו אותו לMRI וזה הפענוח שלו. התוויה קלינית: חשד לנזק במינסקוס המדיאלי הממצאים: מודגמת בצדקת לשדית מינימלית במטאפיזה של הפמור הדיסטלי,יתכן קונטוזיה לשדית שרידנית? הסחוט הפירקי מודגם תקין. רצועת ה ACL מודגמת במנח הוריזונטלי ללא עדות להפרדות מאחיזותיה הגרמיות. לא הודגמה תזוזה קדמית של הטיביה, ממצא העשוי להחשיד לרפיון של הרצועה. שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים שמורים. מודגם אות חריג אלכסוני בקרן האחורית של המינסקוס המדיאלי המגיע עד שורש המניסקוס ומגיע קרוב מאוד אל המשטח הפרקי התחתון. צמוד לשרוש המינקוס מודגם כיס נוזל קוטר 1.1 ס"מ במישור הצדדי פנימי (חתכים קורונלים 19-20 סדרה 7) ובקוטר 8 מ"מ בציר הסגיטלי (חתכים סגיטלים 19-15 סדרה 6) הממצאים התומכים בקרע עם יצירת ציסטה פרא-מניסקיאלית. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פרקי בכמות פיזיולוגית,ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטאלית. מה כל זה אומר.. זה מאוד חשוב לנו מחכה לתשובה בהקדם תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חשד לנזק במניסקוס המדיאלי

ד``ר סוזנה הורוביץ
    31/08/2008

המשמעות היא שקיים חשד לקרע במניסקוס, בדרגת הסתברות גבוהה.
    אם גם תוצאות הבדיקה הקלינית תואמות את תוצאות ה- MRI, יהיה עליו לעבור ארטרוסקופיה ברך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו