החלפת מפרק ירך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלפת מפרק ירך
    דור
    11/10/2008

שלום בתאריך 1.8.08 שברתי בתאונה את צוואר הירך (דרגה 2 ) ונותחתי באותו יום והשבר חובר באמצעות 3 ברגים.( רגל ימין) עברתי שיקום ואני כיום הולך עם צליעה קטנה ללא אמצעי עזר כלשהם. אני בן 52 ובריא בדכ. בשלושה ימים האחרונים הופיעו לי כאבים די חזקים בצד החיצוני של הרגל-ימין( המנותחת )בעיקר בהליכה . מה המשמעות של זה ? האם אני מאמץ את הרגל יותר מידי? בבדיקה לפני שבוע נאמר לי בבית חולים עס צילום רנטגן ובדיקה גופנית שהכל תקין. כל הרופאים הזהירו אותי מספר פעמים רב שיש סיכוי לבעיה בכלי דם במפרק ואז אצטרך להחליף מפרק. מה הסימנים לכך מבחינתי? איך ניתן לראות זאת בבדיקות ? ומה אני יכול לעשות כדי למנוע מצב של נמק וחלפת מפרק ? בבדיקת צפיפות עצם נמצא אצלי דילול עצם ברמה קשה וכן ויטמין d מאד נמוך uvתחלתי בטיפול תרופתי. תודה על העזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלפת מפרק ירך

הוספת תגובה

• תשובה לדור

ד``ר אליהו ליברטי
    11/10/2008

אינך צריך להכנס ללחץ מכל כאב קטן. הניתוח היה לא מזמן. אם יקרה חלילה משהו קרדינלי כמו התמוטטות ראש מפרק הירך אז הכאב יהיה ברמה שבטוח תבין שמשהוא רציני קרה. בינתיים היית בביקור בבית החולים בוצע צילום בקרת והכל תקין. אחרי שבר כזה וניתוח שעברת, סביר שיהיו מעת לעת כאבים. כשהם ברמה נמוכה זה בדרך כלל לא מדאיג. הם יעברו ולצערי עלולים שוב לחזור. אם הכל יהיה כשורה אז כעבור זמן רב מהניתוח (שנה ומעלה) תגיע למצב הקבוע שלך , שהוא בדרך כלל ללא כאבים.
    לגבי אספקת הדם לראש מפרק הירך. השבר גרם להפרעה וחיתוך חלק מאספקת הדם של הראש. כעת נבנית מערכת כלי דם חליפית כדי לשמור את ראש מפרק הירך חי. לצערי אינך יכול להשפיע על התהליך והוא ילך לכוון טוב או לכוון רע על פי מידת הנזק שנוצר בעת הטראומה. במרבית המקרים זה הולך לכוון טוב. המעקב הוא רנטגני, בהרשי זמן הולכים וגדלים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו