מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום דר. ליברטינורית11/10/2008
אתה ודאי זוכר אותי...אני עוברת כרגע טיפול פיזיוטרפיה כי לא אישרו לי יותר טיפולי הידרוטרפיה. יש שיפור קל ביותר אבל אני באמת רוצה לדעת אם יש לי סיכוי לצאת מבעיית הנמק על ידי הטיפוךים האלה או שיש סיכוי שאשאר נכה לתמידץ האם הנמק עלול להתפשט? מתי אפשר לעשות שוב MRI כדי לבדוק אם הנמק עבר? אודה לך על תשובתך נורית משה המיואשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנורית
ד``ר אליהו ליברטי13/10/2008הי נורית, ההידרוטרפיה אינה משפיעה על מהלך מחלה. תפקידה היא לשמור על הקיים בתקווה שתהליך הנמק יגיע לסוף הטבעי שלו וייעצר. השאלה היא מה יהיה אז מצב הברך. התקווה היא שאז תוכלי לנהל חיים סבירים ללא כאבים או עם רמת כאבים נמוכה שאפשר להסתדר איתה. הנמק לא יתפשט לאיזור אחר אך הוא כבר תופס איזור גדול של כמחצית הברך בחלקה הפנימי. התוצאה הגרועה ביותר שיכולה לקרות היא המשך התמוטטות של העצם עד לדרגה שבה תצטרכי לעבור ניתוח החלפת הברך. כן זה נשמע מפחיד אבל אנשים אחרי הלפת ברך מנהלים בדרך כלל חיים מלאים באיכות חיים טובה. האם זוהי נכות? כן זו דרגה מסויימת של נכות. אין תחליף לברך טבעית ובריאה אך כאמור זוהי נכות המאפשרת חיים מלאים וטובים. כך שבאופק יש לנו נשק לפתור את הבעיה, אך מדובר בצעד דרסטי שיש לנסות להמנע ממנו בעיקר בשל גילך הצעיר יחסית. הנמק שהתפתח בעצם הוא מצב נתון, בחזקת כוח עליון שלא יכולנו למנוע את הופעתו ואיננו יכולים להשפיע על מהלכו. עשינו מה שהרפואה יודעת היום - ניתוח הקידוחים. לדעתי אם עוד חצי שנה לא תגיעי למצב הליכה סביר יהיה מקום לשקול ניתוח החלפת ברך. קרוב לוודאי שנבצע בדרך עוד MRI אולי בסמוך למועד ההחלטה אם לנתח אך הגורם העקרי שיקבע אם יהיה ניתוח הוא הכאבים ורמת התפקוד שלך. נורית יש לך קשר ישיר אלי עדיף שתדברי איתי ישירות בלי לנהל תכתובת שכל העולם יכול לקרוא. חג סוכות שמח. בכל ימי החג אינני בארץ. איתך כל הדרך, ד"ר ליברטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?