המלצה לאופן טיפול בכאב מתמשך בברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המלצה לאופן טיפול בכאב מתמשך בברך
    יובל
    13/10/2008

חג שמח, אני בן 21 , משוחרר טרי מיחידה קרבית. במהלך השירות הופיעו לי כאבים בברכים ואובחנתי עם סחוס "חולה" לדברי האורטופד שלי בצד החיצוני של הפטלות (אבל עיקר הכאב שיש לי הוא בצד הפנימי (זה הקרוב לרגל השנייה) של גיד הפיקה. הכאב הזה קצת שכח עם הזמן ומנוחה. אני שואף לרכב על אופניים בצורה תחרותית אבל אחרי בערך חודשיים של רכיבה מאומצת הופיעו לי כאבים בגיד או רצועה מאחורי הברך בצד הפנימי שלה וכחמישה ס"מ מתחתיה (יש סיבה ברורה לכך לנוכח מצב הברך שלי ? דבר שצפוי לחזור על עצמו?) עשיתי מנוחה של כמה שבועות והכאב נעלם. לאחר מכן במהלך משחק כדורסל קפצתי בצורה לא טובה וחזר לי בצורה מאד בולטת הכאב בגיד הפיקה שהיה לי ( בשתי הברכיים) שוב נחתי עכשיו כחודש עם הרגליים כמעט תמיד באוויר ולא בזווית מתחת ל45 מעלות. יש איזושהי המלצה מה אני יכול לעשות כדי לתקן את המצב ? אני מאד אוהב לטייל ולעשות הרבה ספורט ומתכנן אף לנסוע לעשות בקרוב טרקים בחול ושואף שהברך שלי תהיה במצב אופטימלי לשם כך.. אני מוכן להשקיע שעות ביום בכל פעילות פיזוטרפית שיהיה בה צורך .. יש המלצה לאופן טיפול? שמעתי שגם "מכון אפוס" מתעסק עם בעיות מסוג זה.. חג שמח והמון תודה. יובל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובהליובל

ד``ר אליהו ליברטי
    14/10/2008

שלום יובל, הכאבים בגידים מאחורי הברך אינם קשורים לבעיה שלך בסחוס הפיקה או בגיד הפיקה. אם הם כבר עברו מה טוה. ייתכן וסבלת מדלקת חולפת על רקע המאמצים בהפעלת הברך בצורה לה לא היית רגיל קודם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה אבל זו לא בדיוק השאלה..

יובל
    14/10/2008

דבר ראשון ,תודה רבה על התגובה אבל זו לא הייתה בדיוק השאלה שלי, אלא יותר מעין היסטוריה רפואית.. השאלה הייתה בנוגע לכאב הנוכחי שיש לי בברכים שנמצא בעיקר מסביב לפיקת הברך, בצד הפנימי(הקרוב לרגל השניה) הן מתחת לפיקה בצד הפנימי והן מעלייה בצד הפנימי כפי שציינתי הכאב דומה לכאב שהיה לי לפני כשנה ומעט שכח עד שביצעתי קפיצה לא טובה במשחק כדורסל על רגל שמאל (ואז חזר הכאב משמעותית בשתי הברכיים) כרגע אני חש כאב כמעט בכל פעולה על הרגליים ולא מסוגל לבצע את התרגילים הפיזוטרפיים שנצטוויתי לעשות בפעם הקודמת מפאת כאב. תוכל להמליץ לי על דרך פעולה אפשרית לשיפור המצב? אני מוכן להשקיע כמה זמן שצריך ביום ואיזה סוג פעילות שצריך על מנת לחזור לכשירות גופנית שמעתי גם על מכון אפוס שעוסק בשיקום בעיות סחוס? מנסיונך יש אצלם תוצאות חיוביות בטיפול במקרה מסוג זה? בברכת חג שמח ותודה יובל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה שניה ליובל

ד``ר אליהו ליברטי
    15/10/2008

כאבים בקדמת הברך עקב בעיות בסחוס הפיקה מהווים בעיה קשה לפתרון מהיר. א.בצע לפי יכולתך את התרגילים הפיסיוטרפיים שלמדו אתך. 2. מומלץ לא לבצע שום פעילות גופנית אחרת למעט שחיית חתירה. 3. פנה שוב לאורטופד שלך שיאבחן שאכן מדובר בבעיה הישנה. 4. קבל הפניה לאחד ממכוני הפיסיוטרפיה שיטפלו בך גם בשיטות פסיביות כמו טייפינג של הפיקה. 5. אם הכאבים ממש מציקים טוב לשבור את מעגל הכאב ע"י טיפול תרופתי אנטי דלקתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב מתמשך בברך

ד``ר סוזנה הורוביץ
    18/10/2008

לפי תאור המפורט בשאלתך, סביר שהפעילות שאתה עושה אינה מבוצעת בצורה נכונה, כך שנגרמת חלוקה לא נכונה של עומסים של הברך.
    לכן, כשמופיעים כאבים לאחר כחודשיים-שלושה, סביר שמדובר בכאבים של מאמץ יתר.
    לפיכך אני ממליצה לך על איזון נכון יותר של השרירים סביב הברך, וגם התנהגות נכונה של הפעילות הספורטיבית. לעניינים אלה אתה זקוק לפיזיותרפיסט המתמחה בטיפול בספורטאים, וגם מכון "אפוס" הנזכר בשאלתך יכול לעזור לך.
    אם הכאבים מתמשכים, יתכן שמדובר בבעיה שמעבר לאפשרויות הנ"ל, ויש צורך בבדיקה אורטופדית חוזרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו