חייל עם בעיה פציעה מתמשכת בברך!...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חייל עם בעיה פציעה מתמשכת בברך!...
    אלעד
    21/11/2008

שלום, יש לי פציעה ברצועה מלפני שנתיים ולאחרונה הפציעה חזרה והחמירה לי לפני כמה ימים עשיתי מיפוי עצמות והייתי שמח אם המומחים יוכלו בבקשה לפענח לי פחות או יותר את התוצאה. פשוט אני בצבא ומושכים לי את העניין הזה ככה שאני הייתי רוצה לברר קצת בעצמי, תודה מראש. הנה התוצאה: " בוצע מיפוי כל השלד ע"י TC- MDP , כולל SPECT ברכיים. סיבת ההפניה: כאבי ברך ימין. ברקע: טראומה של ברך ימין בשנת 2007. מודגמת קליטת יתר דיפוזית בברך ימנית אשר בולטת המשטחים ארטיקולריים. יחד עם זאת קיימת נסיגה חלקית של מוקד ב-RT.LFC אשר תואר במיפוי הקודם. ייתכן ומדובר בארטריטיס/ סינוביטיס בעקבות טראומה. אין לשלול פגיעה מינסקיאלית (LAT& MED). ייתכן ומדובר בשינויים לאחר טראומה הקודמת ללא עדות ברורה לממצא חדש. חשד לאסימטריה קלה במפרקים סקרוליאקליים לטובת הצד הימיני- ייתכן תנוחתי, לקורלציה קלינית. פרט לכך א.מ.ל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לחייל עם פציעה מתמשכת בברך

ד``ר אליהו ליברטי
    21/11/2008

המיפוי מסתמך ומצטט תוצאות מיפוי קודם אותו לא רשמת בשאלתך. . ככלל מיפוי אינו מראה בבירור מה בדיוק הפגיעה. מועלה חשד לסתם שנויי שחיקה, אולי תוצאת חבלה, אולי פגיעה במניסקוס. במיפוי הקודם נראה איזשהו ממצא בעצם של התפוח החיצוני של עצם הירך. בחלק העליון והצדדי של הברך. במיפוי זה אין תיאור של הממצא רק מציינים שהוא השתפר. ייתכן ובמיפוי הקודם העלו השערות שונות מה היה אותו ממצא.
    אני מאמין שגם אחרי הפרשנות שלי נשארת בחוסר ידיעה מה בדיוק יש לך ובצדק. הסיבה היא שמיפוי לבד לא יכול לתת תשובה מדוייקת. אני מקווה שתפגוש אורטופד צבאי או מומחה ברכיים אליו תפנה שיפתור לך את החידה. כדי להגיע לאבחנה בדרגת בטחון סבירה, אותו רופא ישמע את הסיפור שלך, איך זה התחיל, לפני כמה זמן, מה אתה מרגיש בברך, האם הברך התנפחה לך פעם והיו לך "מים בברך", האם הברך פעם ננעלה לך, מתי כואב. האם כואב גם במנוחה, האם כואב במדרגות, ועוד שאלות רבות המובילות את הרופא לאבחנה. לאחר מכן הרופא יבדוק לך את הברך. בדיקה ידנית של הברך ע"י מומחה ברכיים נותנת את מרבית האינפורמציה המובילה לאבחנה. שאר הבדיקות רק עוזרות לבסס או לשלול את האפשרויות השונות אך הן לא ממש קובעות את האבחנה.
    אני מאמין שבתור חייל אין לך את הזמן וייתכן גם לא את הכסף לגשת לאורטופד פרטי בתחום הברכיים. אני מציע לך לבקש להגיע למרפאת המומחים הצבאית בצריפין 542, יש שם רופאים מאסף הרופא מיחידת הברכיים. אני כמעט בטוח שיש מרפאה מיוחדת לברכיים ב-542. תבקש להישלח לשם. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו