ברך שמאל - תוצאת MRI המלצה לניתוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברך שמאל - תוצאת MRI המלצה לניתוח
    שושית
    14/12/2008

שלום רב ותודה מראש על תשובה. אני בן 63 עובד פיזית 40 שנה כחשמלאי בניין וסבלתי בעבר מכאבי ברכיים ואף נותחתי מיניסקוס באחת מהן. היום לאחר MRI ברך שמאל נמצא כי שינויים שהינם בעיקרם משיניים לשינויים ניווניים עם הקטנת המירווחים המפרקיים במיוחד במדור המדיאלי והלטרלי אך גם בפתלו פמורלי עם חסרים סחוסיים נרחבים והיזקקות של הסחוס ועם קרע על רק ניווני בקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי. הפרוש שניתן לי "תימשוך כמה שתוכל ואח"כ ניתוח ותשכח מהעבודה שלך". יש לי 2 שאלות עיקריות: האם ניתן לבצע התערבות כלשהי טכנולוגיה חדשה או בדומה לזה בכדי לשפץ את מה שצריך ולהחזיר את המצב לתיקנו ככל שניתן ובכל מיקרה מאחר וכבר נטלתי משככי כאבים (אטופן, ארקוקסיה וכד) ללא הועיל- האם ניתן לעשות משהו בינתיים בכדי להקל על הכאבים ? תודה צבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה ללנדסמן

ד``ר אליהו ליברטי
    14/12/2008

צריך לבדוק אותך לראות צילומים רגילים וראות את ה- MRI, לאחר מכן ניתן להחליט כדאי להציע לך לעבור ארטרוסקופיה של הברך. זה באמת סוג של שפוץ הברך. יש סיכוי טוב שזה לפחות יקל על הכאבים. אינני בטוח שזה יפתור את הבעיה באופן מלא. במהלך הארטרוסקופיה יראו את הסחוס שלך ומצב הברך, יטפלו עד כמה שניתן ויוכלו גם להעריך אם אתה זקוק לניתוחין גדולים יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו