קשר בין בעיות במינסקוסים לכאבי גב?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשר בין בעיות במינסקוסים לכאבי גב?
    אייל
    21/12/2008

בן 29 לאחרארתוסקופיה וכריתה של מיניסקוס מידיאלי, לאחר ניתוח ארטו' נוסף בברך שמאל וכריתה נוספת של המיניסקוס המידאלי, כלפני 3 שנים הומלץ על ניתוח נוסף בברך ימין שלא נעשה. וכיום עקב החמרת המצב בברכיים, עם חוו"ד על קרע נוסף בברך שמאל מיניסקוס מידאלי. שאלתי היא: האים קיים קשר בין כאבים בגב תחתון לבין בעיות הבירכיים? למי אני פונה לשם כך? ומי יכול לקשור לי את זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קשר בין בעיות במינסקוסים לכאבי גב?

ד``ר אליהו ליברטי
    21/12/2008

אתה בטח תשמע מחברים, שכנים ו"פרופסורים לאורטופדיה" שאינם ממש מבינים באורטופדיה על קשר אפשרי בין כאבי גב וכאבי ברכיים. לצערי כמות הידע השגוי המופץ חינם לכל דורש הוא רב. אינני יכול לראות קשר בין שני הדברים בדרגה שאחד גורם לשני, גב לברכיים או ההפך. קיימים מצבים קיצוניים במיוחד של בעיות ברכיים חמורות הגורמות לצליעה קשה במשך שנים שייכולים לגרום למאמץ שרירי לא סימטרי ולעודד הופעה של כאבי גב, אך מדובר במצבי הזנחה קשים הגורמים לעוותי הליכה חמורים במשך חודשים ושנים. אני מאמין שזה לא המצב שלך. תפסיק לחפש קשר בין השניים וטפל בכל אחת מהבעיות כאילו השניה אינה קיימת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו