כאבים בברך כשעת ירידה במדרגות/כפיפה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בברך כשעת ירידה במדרגות/כפיפה
    אורי
    04/01/2009

היי, אני בן 28 בריא ומתאמן במכון כושר 3 פעמים בשבוע. לפני 8 חודשים התחלתי לרוץ באופן מוסדר החל מ 2 ק"מ עד ל 10 ק"מ כיום, אני רץ 2 בשבוע. לפני כחודשיים התחלתי לחוש כאבים חזקים בברך רק בפעולה אחת מאד פשוטה של כיפוף הברך כשאני יורד במדרגות או פשוט מבצע תרגיל סקווט לרגליים במכון הכושר. כשאני רץ אני כמעט ולא מרגיש את הכאב, ואם כן זה עובר אחרי ה 10 דק' הראשונות. הייתי באבחון וטיפול אחד במכון medix ואובחן שמדובר בדלקת. טיפולו בי עם חשמל וג'ל והוסבר לי שעלי לפתת את שירירי הרגליים במשקולות ולא להתסמך רק על ריצה בכל הקשור לפיתוח שרירי הרגליים. מאז עבר חודש וחצי ואני חש כאבים עזים בפעולה הספיציפית של כיפוף הברך בשעת ירידה מטה. מה עלי לעשות ? איזו בדיקה/ טיפול ? והאם אכן מדובר על תסמינים של דלקת ? תודה רבה, אורי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים בברך בשעת ירידה במדרגות

ד``ר סוזנה הורוביץ
    04/01/2009

מהתיאור בשאלה נראה שיתכן שאתה סובל מעומס יתר על הברך, שדומה לשבר מאמץ של עצם.
    בזמן ירידה במדרגות, העומס העיקרי נופל על קדמת הברך, דבר שגורם לכאב, אם נוצר עומס יתר.
    עקרונית, אם תחזק את שרירי הירכיים, הכאבים יפחתו עם הזמן, אך במקרה שלך, אני סבורה שיש תחילה צורך להפחית במידת מה חלק מהפעילות הספורטיבית.
    הייתי בוחרת להוריד תחילה את תרגילי squatting (כריעת ברך) של הברכיים, וממליצה לך לעבור לתרגילים עם משקלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו