קרע ב- ACL ובמיניסקוס הלטרלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע ב- ACL ובמיניסקוס הלטרלי
    אלעד קרטה
    09/01/2009

ד"ר שלום, לפני כחצי שנה שיחקתי כדורגל ולאחר שביצעתי תנועה לא נכונה קרעתי את ה-ACL והמיניסקוס הלטרלי בברך ימין. (חושב לציין שקריעת המיניסקוס ממש מיזערית) לאחר בדיקת MRI נודע לי על הקרעים והפרטים הנ"ל. יום לאחר המקרה הברך התנפחה לי ולא יכלתי לזוז... פינו אותי למיון עם כסא גלגלים. לאחר חודש של טיפולי פיזוטרפיה הברך התייצבה מעט וכיום לאחר חצי שנה מהמקרה אינני מרגיש כאב כלל. כלומר- אני יכול לעמוד על הרגל שעות על גבי שעות ללכת ,לרוץ... אך אני מרגיש שהברך הפגועה איננה כמו ברך שמאל (הלא פגועה). וכמו כן אני מרגיש שיש לי מגבלה מזערית מסויימת. בעוד כשבוע מתוכנן לי ניתוח שיחזור רצועה ACL בברך ימין לאחר הרבה זמן של המתנה לתור. עם המועד הקרוב אינני החלטי עם עצמי ב-100% שאני רוצה לנתח כי בסה"כ אני יכול לעשות פעילויות יומיומיות כהרגלן. האורטופד (ד"ר יפתח בר-מאסף הרופא) בדק לי את הברך ואמר שקיים חוסר יציבות מסויים ועם זאת אמר שהתווכים שלי בברך ימין מלאים. והוא כן ממליץ לנתח כי אני עדיין צעיר וזה ישפר את איכות חיי. אשמח לקבל עוד חוות דעת והמלצות לגבי העניין , סיבוכים אפשריים, תקופת שיקום, כמו כן סיכונים אפשרים במידה ולא אנתח תודה רבה ושבת שלום אלעד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לאלעד

ד``ר אליהו ליברטי
    09/01/2009

באשר לסיבוכים אפשריים ומהלך השיקום אתה צריך לשבת עם המנתח שבחרת ולשמוע ממנו, חובתו לספר לך זאת גם אם לא תשאל, אני מכיר את ד"ר בר והוא וודאי כבר עשה זאת. אל תתבייש לברר איתו כל שאלה העולה במוחך. במידה ולא תנתח - הברך כרגע עובדת עם דרגת חופש מסויימת שאינה טבעית. לאורך זמן זה יגרום להופעת שנויים נווניים גדולים יותר בברך זו בהשוואה לאופציה הניתוחית. חשוב לדעת שגם רצועה משוחזרת אינה ממש הרצועה הטבעית. אם אתה מצפה להגיע ממש למצב שהיה אחרי הפציעה אזי ציפיותיך גבוהות מידי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

אלעד קרטה
    09/01/2009

כן הוא הסביר לי את כל הכרוך בניתוח. אך רציתי לשאול צד שלישי... ועם זאת ידוע לי שהברך איננה תהיה כשלפניי החבלה אך עדיין... לאחר הנזק שנגרם לברך, כרגע מצבי דיי תקין ואני יכול לעשות המון פעילויות.. (כפי שציינתי במכתב הראשון) למרות זאת.. לאור מה שכתבתי- הינך ממליץ על הניתוח? זה באמת ישפר לי את האיכות חיים עדיף ניתוח מאשר להשאיר ככה...? סליחה על השאלות הקצת מרגיזות אך בכל זאת מדובר ברגל הדומינניטית שלי ואשמח מאוד לקבל תשובות. אלעד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת לאלעד

ד``ר אליהו ליברטי
    09/01/2009

אלעד, אם הברך כל כך חשובה לך ובצדק, אז בחר לך אחד ממומחי הברך בארץ, קבע אצלו תור לביקור פרטי, התשובות שהוא ייתן לך יהיו רק אחרי שהוא שמע את כל הסיפור שלך, בדק אותך ביסודיות ובחן את הצילומים וה MRI שלך, רק כך תוכל לקבל חוות דעת מוסמכת המותאמת בדיוק ל.ך. כן, זה יעלה כמה מאות שקלים תחליט לבד מה כדאי. כמעט לכל קופות החולים יש הסדר להחזר הוצאות התייעצות עם מומחה חיצוני, אם יש לך ביטוח רפואי נוסף בחברת ביטוח כלשהיא אז וודאי אין בעיה, במקרה הגרוע ביותר חפש מומחה ברכיים בקופה לה אתה שייך וגש אליו להיבדק דרך הקופה. בהתכתבות באינטרנט אפשר לקבל עצות כלליות והבהרות לדברים לא ברורים ולא יותר. אני לא יכול להרגיש דרך המחשב את מידת היציבות של הברך שלך וכו'. זה כמו ללמוד לשחות בהתכתבות. אז שיהיה לך בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר

אלעד קרטה
    09/01/2009

עזרתי לי מאוד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו