מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום רב!אודה לתשובות על כמה שאלותסיגל11/01/2009
בעלי סובל מקרע במיניסקוס בברך שמאל בערך חצי שנה.הוא עבר בדיקת MRI והוחלט על ביצוע ארטורוסקופיה בתאריך 15.1.09 ... הניתוח הוא בהרדמה חלקית.האם אין סיכונים בכך? כמה זמן החלמה ומתי הוא יוכל לדרוך על הרגל?חשוב לי לדעת כי תיכננו לטוס בחודש אפריל.האם נוכל לטוס לדעתך? חשוב לציין שהוא כבר עבר את אותו ניתוח בברך ימין לפני כ-10 שנים.אבל הוא לא כל כך זוכר את הפרטים. הוא בן 27 עצמאי בעל מוסך שהרוב המוחלט של עבודתו הוא פיזי. תודה מראש על התשובת..האישה המודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללימור
ד``ר אליהו ליברטי11/01/2009כנראה שמדובר בהרדמה איזורית ולא מקומית. ניתוחים אלה מבוצעים או בהרדמה כללית או בהרדמה איזורית, כלאמר הרדמה של חצי גוף תחתון עם זריקה בגב, בדומה לזריקה אפידורלית ביולדות. פעם נהגו לבצע ניתוחים אלה גם בהרדמה מקומית אך הנסיון הראה שזו לא הרדמה טובה לניתוחים אלה ולכן הפסיקו עם זה. הסכנות העקריות בניתוח הם סבוכי ההרדמה 1/250,000או זיהום בברך 1/12,000. כך ששני הסיבוכים די נדירים. בדרך כלל מותר לדרוך על הרגל מיד לאחר הניתוח וההחלמה עד לתפקוד מלא היא של מספר שבועות. זאת כשמדובר בתיקון של קרע במניסקוס, בניתוחים בהם עובדים גם על הסחוס או העצם ההחלמה יכולה להיות ארוכה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דר' ליברטי!
שרון11/01/2009לפי מה שאני זוכרת לא נמצאה בעיה בסחוס ב MRI... נמצא קרע בצורת ידית שלי ומעט נוזל..לא זכור לי שהיה כתוב על בעיה בסחוס. אני מקווה שנוכל לטוס בחודש אפריל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?