מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דר' ליברטי שלום רב!סיגל16/01/2009
שבוע שעבר רשמתי לך בקשר לאורטוסקופיה שבעלי צריך לעבור בברך שמאל. הניתוח היה אתמול ובעלי מרגיש בסדר לבנתיים אין לו כאבים והוא קצת צולע אבל דורך על הרגל. בניתוח מצאו שהקרע במיניסקוס היה יותר גדול ממה שחשבו בגלל שזה נסחב הרבה זמן והרופא המנתח אמר שהוא השאיר חלק ממש קטן מהרצועה בשביל שיווי משקל ושרוב הסיכויים שמתישהו הרצועה תיקרע לגמרי.. שאלתי היא,במידה וזה יקרה,באיזה ניתוח זה כרוך?האם מדובר על שיחזור רצועה? אנחנו מאוד רוצים לטוס לחו"ל לחודש והמצב שהרצועה פתאום תיקרע מאוד מפחיד אותי. אודה על מענה מהיר..לימור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללימור,
ד``ר אליהו ליברטי16/01/2009שלום לימור והמשך החלמה מהירהלבעלך,באשר לשאלתך, קודם הערה - ממש לא מפריע לי לענות ולהתכתב איתך בנושא, הרי זו אחת ממטרות הפורום, מה שלא ברור לי הוא מדוע שאלות אלה לא מופנות למנתח של בעלך, הוא היה בברך, הוא יודע מה העובי והחוזק של הרצועה שנשארה וממנו תקבלי את התשובות המדוייקות ביותר. וכעת לשאלתך, אני מציע שעד הנסיעה שלכם בעלך יחזק טוב טוב את שריר הירך הקדמי ובעיקר את שריר הירך האחורי, על פי הדרכת פיסיוטרפיסט. הליכה רגילה באתרי תיירות קרוב לודאי תעבור בשלום, הליכה בשטח וטרקים זה כבר סיפור אחר ודרגת הסיכון גדולה יותר. כך או כך לא ניתן לצפות מתי שארית הרצועה תקרע, אם בכלל. אני מכיר ומטפל בלא מעט חולים עם קרע חלקי או כמעט מלא מבצעים כל מיני פעילויות כולל סקי או ספורט מתון. במרבית המקרים הרצועה הפגומה ממשיכה לתפקד, עם זאת יש מצבים בהם בשל אירוע "שטוטי" כמו ירידה מאוטובוס או קפיצה קלה ממדרגה גבוהה גורמת לסבוב הברך והשלמת הקרע. בסכום לא ניתן לצפות מתי, באיזה נסיבות ואם בכלל הרצועה תקרע לחלוטין. אני בתחושה שלא כדאי לבטל את נסיעתכם, תצאו תהנו ותקוו לטוב. מה יקרה אם במהלך השהות בח"ל הרצועה תקרע לחלוטין?. זאת לא תהיה קטסטרופה גדולה, הברך תתנפח יהיו כאבים אך זה לא בהכרח יחייב חזרה מיידית לארץ. כדאי להצטייד עם מגן ברך מסוג גנוטריין לשימוש בעת הליכה בסיורים השונים, בעיקר בשטח לא סלול ולא ישר כמו אתרי עתיקות. המגן לא ימנע לחלוטין קרע הרצועה אך זה נותן יציבות מסויימת וזה יזכיר לבעלך שהברך לא ממש בסדר והוא לא צריך להיות "גיבור". כדאי גם להצטייד בכדורים נוגדי דלקת לשמוש לפי הצורך,מסוג ארקוקסיה או אטופן, למקרה של נפיחות וכאבים. תבררי עם הרופא שלך אם הכדור הזה מותר לו. בסיכומו של דבר אל תקבלי שום החלטה לפני ייעוץ ספציפי עם המנתח שלו. חופש נעים וכייפי, ד"ר ליברטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' ליברטי תודה רבה!
סיגל18/01/2009תודה רבה על המענה המקצועי!היום יש לבעלי ביקורת אצל האורטופד שניתח אותו ואני ישאל אותו את כל השאלות... עזרת לי מאוד אני עדיין דואגת אבל פחות. אני מקווה שהרצועה לא תיקרע בזמן הקרוב העברתי לבעלי את כל מה שרשמת לי. תודה רבה והמשך שבוע טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?