יתרונות וחסרונות מגן ברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יתרונות וחסרונות מגן ברך
    ביל
    18/01/2009

לפני חודש ארטורוסקופיה, צולבת ניתקה ממקומה, כיום חודש אחרי פזיותרפיה, כבר הולכת, מעמיסה משקל, צליעה קלה, הישור קרוב למלא, מידי פעם, בריחה של הברך. לאיכולה להתרגל לתופעה שמפחידה אותי מאוד, הטענה הרווחת היא שרצוי לחזק שרירי ירכיים ולא להשתמש במגן ברך משום שמגן כזה גורם לשרירים להתבטל ו"לצאת לנופש". האם זזזזה נכון? האם יש מגן שלא יגרום לשרירים למעול בתפקידם? הייתי רוצה כזה בשל תחושת הבטחון, אני חוששת ללכת ועושה זאת בזהירות גדולה מן המתבקש, מה מומלץ? ובנוסף, גילי 48, האורטופד שלי כמעט התפלץ כשהעליתי אפשרות שיחזור, בכלל שמתי לב , עברת גיל 40 ...אין טעם ... רצוי לקנות חלקת קבר... האם אלה שמתפקדים ללא רצועה עלולים לסבול מהתבלות מוקדמת של הברך??? האורטופד שלי אמר שאין הבדל בקרב מי שעברו את גיל 40 , ומצבם של המשןחזרים דומה למצבם של אלה שאינם מששששששוחזרים מבחינת הזדקנות הרגל, האמנם? מה אתה ממליץ לאנשים בגילי, אנא ענה ככל שתוכל... אני בדילמה. ידוע לי שהשששיקום ממושך אני מוכנה לשאת בזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יתרונות וחסרונות מגן ברך

הוספת תגובה

• יתרונות וחסרונות מגן ברך

ד``ר סוזנה הורוביץ
    18/01/2009

כחודש לאחר הניתוח, כשהברך עדיין חלשה ולא מאוזנת, יש קושי להחליט אם את צריכה או לא צריכה שחזור של רצועה צולבת קדמית. רצוי להמתין כחודשיים נוספים בטרם החלטה בעניין זה.
    גיל 48 אינו מהווה הוריית נגד שחזור רצועה צולבת קדמית, במיוחד אם את אשה פעילה וספורטיבית.
    מגן ברך אכן גורם לדלדול של שרירי הירך, אך אם הברך שלך אינך יציבה ואת עלולה ליפול, רצוי להשתמש מגן ברך מיוחד לברכיים עם אי יציבות של רצועה צולבת קדמית. מגן ברך פשוט לא יתאים לצרכייך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו