ברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברך
    אילת
    19/01/2009

שלום רב. עברתי תאונת דרכים לפני כחצי שנה ובעקבות כך נשלחתי לבדיקת MRI בברך שמאל. קיבלתי את התוצאות אך איני מבינה דבר, אשמח אם יעזרו בהסבר. במכתב: באספקט האחורי בפלטו הטיביאלי המידאלי קיים שבר תת קורטיקלי, עם הארכת זמני הרפיה תוך לשדי. מוקד קטן של הארכת זמני הרפיה תת קורטיקלי בקונדיל הפמורלי הלטרלי. קרע בגוף המניסקוס המידאלי, משתרע אל הקרן האחורית. קרע בקרן האחורית של המניסקוס הלטרלי, הנוגע בשול העליון. ה ACL קרוע בחלקו המרכזי. האם אצטרך ניתוח בברך? ואם כן אז לאיזה ניתוח אזדקק ומה המגבלות? מקווה שתוכלו לעזור לי, ותודה מראש, אילת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברך

הוספת תגובה

• תשובה לאיילת

ד``ר אליהו ליברטי
    19/01/2009

הי איילת, תצטרכי ניתוח ארטרוסקופיה רק במידה ויש לך כאבים או הפרעה בברך ולא בגלל תוצאת ה-MRI. בבדיקה ראו איזורים החשודים לחבלה בעצם, אולי שברים קטנים. כבר חצי שנה עברה מיום התאונה שברים אלה כבר התאחו והיוםקרוב לודאי שלא צריך לטפל בהם. הבדיקה גם מראה פגיעה במניסקוס הפנימי ופגיעה ברצועה הצולבת הקדמית. אלה נ זקים המטופלים בניתוח ארטרוסקופי. תמיד צריך להביא בחשבון שבדיקת MRI לברך אינה מדוייקת. הנזקים רשומים בפענוח אולי קיימים ואולי לא. ייתכן שיש גם נזקים שלא נראו ב- MRI אך ייתגלו בארטרוסקופיה. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאילת

דוד
    20/01/2009

הומלץ לי כמדומני באתר זה על חומר בשם וונדרמומיו הוא טבעי ומזרז מאד איחוי ןהחלמה מתאונות וחבלות רופא המשפחה שלי אישר לי את השימוש בו והוא עזר לי מאד בהזדמנות זו תודה למי שהמליץ\ה לי דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו