כאבים בברך ימין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בברך ימין
    אמיר
    01/02/2009

שלום, מזה זמן רב (כשנה וחצי) אני סובל מכאבים בברך ימין, בגיד החיצוני מאחורי הברך. הכאבים הופיעו עקב תרגיל שביצעתי ובו קיפלתי את הברכיים למעבר למקסימום. כשיישרתי את הברכיים לאחר התרגיל הן השמיעו המון קליקים ברצף וברך ימין נתפסה לי במצב של בערך 75 מעלות ללא יכולת לדרוך או להזיז למשך כשבוע. כמו כן מאז ועד היום אם אני או אורטופד תוך כדי בדיקה נוגע בגיד הוא מאוד כואב והכאבים ממשיכים גם כמה שעות לאחר שאני נוגע בו. לאחר פיזיוטרפיה שביצעתי הכל חזר להיות בסדר והתגייסתי לשירות קרבי לפני שנה. במהלך ההכשרה חזרו הכאבים אך הפעם הם מוגברים. שוב שלחו אותי לפיזיוטרפיה אך ללא הועיל. הכאבים לא מפסיקים ואף מגבילים אותי מאוד בריצה (עד כדי הפסקת ריצה עקב כאבים בזמן ולאחר הריצה), ובעמידה ממושכת. במהלך המסעות שעשיתי הכאב אף התפשט עד לאיזור הפנימי של המפשעה ברגל ימין מה שגרם לי לקשיים בהרמת הרגל ובהליכה. ביצעתי מיפוי SPECT אך ללא אבחנה. היום קיבלתי תשובות של MRI אך גם הן ללא ממצאים. מקריאה של התוצאות אני רואה שיש התייחסות למניסקי, רצועות צולבות וצדדיות, סחוס פיקה ומנגנון יישור, אות מח עצם וללא נוזל מוגבר משמעותית במפרק. אך אין התייחסות לגיד שכואב לי שהוא המקור לכל הבעיות והכאבים. איזו בדיקה כדאי לי לעשות ומה היא דעתכם? תודה רבה רבה לכם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בברך ימין

הוספת תגובה

• תוספת שאולי תעזור

אמיר
    01/02/2009

כ"כ אציין כי באחד התרגולים עם פיזיוטרפיסט הוא ציין כי יתכן שישנה דלקת שהתפשטה ואף עלולה לעלות לי לגב מה שהתברר כנכון מכיוון שהיום אני מוגבל בזמן העמידה שלי- לאחר עמידה של כשעה אני חייב לשבת מכיוון שיש לי כאבים מאוד מאוד חזקים בגב התחתון מצד ימין (הצד של הברך שכואבת). בנוסף ההרגשה שלי לאחר ריצה היא כאילו הברך שלי רפויה (כמו אצבע שרוצים לעשות בה "קליק") ובורחת\משוחררת לי מהרגל. בצבא אני מרגיש שיותר רוצים להוריד לי פרופיל ולהשקיט אותי וזה ממש מתסכל ולכן אני פונה אליכם אולי סוף סוף יימצא הפתרון. שוב תודה רבה!! ושבוע טוב :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאמיר

ד``ר אליהו ליברטי
    01/02/2009

מאיר אמנם השתדלת לתת את מירב האינפורמציה כדי שאעזור לך אך לצערי זה לא מספיק.עצם העובדה שבדיקת MRI ומיפוי לא מצאו בעיה מיוחדת מעידה שמדובר בבעיה אותה צריך למצוא בפגישה ממשית עם אורטופד ולאחר בדיקה ידנית שלו. לצערי לא אוכל לעזור במקרה זה דרך האינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו