מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלמה לאחר ארטרוסקופיהמיקי08/02/2009
שלום רב! פניתי לפני כשבועיים לפורום המצויין הזה בכדי לקבל חוות דעת על תוצאות MRI (הבדיקה נערכה בעקבות החמרה במצב לאחר ארטרוסקופיה וחוסר התקדמות בהחלמה), קיבלתי תשובה מד"ר אליהו ליברטי ועל כך אני מודה לו. בתוצאות ה-MRI נראה כי ישנה מתכת בחלק המדיאלי של הברך, מבירור עם האורטופד המנתח שצפה בדיסק הבדיקה ובתוצאות הוא סבור כי יש סיכוי שאלו שבבי שייבר (המכשיר ש"מגלח" את המניסקוס). לשאלתי מה עושים קיבלתי תשובה מעורפלת ולכן אני פונה אליכם בשנית. האורטופד נתן לי המשך טיפול באטופן 600 על מנת להתמודד עם הכאבים והדלקת שנוצרה, אך השאיר אותי עם סימן שאלה האם כך המצב אמור להראות חודשיים וחצי לאחר הניתוח אני חייל העומד להשתחרר מהשירות בקרוב (נפצעתי בקורס צניחה) ורציתי לקבל חוות דעת נוספת על מנת להבין איפה אני עומד והאם אצטרך לעבור ניתוח נוסף לטיפול במצב. אני מוגבל בהליכה עם כאב בחלק המדיאלי של הברך, נפיחות קלה (ירדה ככל הנראה בגלל האטופן) מוגבל בטווחים עדיין, מתקשה בפיזיותרפיה (אין התקדמות). שאלתי היא כמה זמן אפשר למשוך את המצב ככה עם טיפול באטופן ולראות אם המצב ישתפר? האם קביל שיישארו שבבי מתכת מהניתוח בברך? האם יש לי סיבה לדאגה? כי ממה שהבנתי מהאורטופד שלי הפיזיותרפיה אמורה לפתור את הבעיה ושעדיין צריכים להיות סובלניים. הפיזיותרפיסט שלי לא מסכים איתו כי הוא רואה שאני סובל בתרגילים קלים מאוד אפילו. מה עושים??? מודה על התייחסותכם מקרב לב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקי
ד``ר אליהו ליברטי08/02/2009אם שבבי המתכת תקועים באיזה פינה בברך ולא מסתובבים חופשי אז הם לא מפריעים ואין סיבה לעבור ארטרוסקופיה נוספת רק כדי להוציא אותם. קרוב לודאי שהתמשכות הכאבים אינה בגלל שבבי המתכת. נדמה לי שאתה כבר 3 חודשים אחרי הניתוח. זה זמן מספיק כדי להחלמה מהארטרוסקופיה. המשך המתנה לא ייתן הרבה.
לדעתי זה הזמן שתשב עם המנתח שלך או עם מומחה ברכיים נייטרלי אחר. צריך לעבור ביסודיות על דו" הניתוח שעברת, לראות תמונות מתוך הניתוח או דיסק הקלטה של הניתוח (אם בוצעו), לראות את ה- MRI שבצעת, לבדוק אותך ביסודיות, לשמוע מה מפריע לך. רק אז אפשאר לקבל החלטה אחראית איך ולאן להתקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?