ציסטה בברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה בברך
    לילך
    24/03/2009

לפני מס' חודשים עברתי בדיקת אולטרסאונד עקב כאבים מאחורי הברך. (בגלל היותי בהריון לא נעשה רנטגן).
    נתגלה ממצא אנאקואי מאורך בגודל 0.5X2.5 ס"מ ללא זרימת דם בתוכו המתאים לציסטה פופליטאלית ע"ש בקר.
    לדברי האורתופד לא ניתן לנתח באיזור זה מחשש לזיהום, אי אפשר לתת אינטיביוטיקה בגלל ההריון והומלץ על טיפולי פיזיותרפיה.
    בינתיים עברתי הפסקת הריון, סיימתי את טיפולי הפיזיו ויש לי מוגבלות בתנועה בברך, אני לא מצליחה ליישר אותה לגמרי, בנוסף לכאבים חולפים.
    האם באמת בשום פנים ואופן לא ניתן לנתח באיזור זה??
    מה ההמלצה להמשך טיפול במקרה זה?
    יכול להיות שהציסטה ממשיכה לגדול?
    אשמח לקבל המלצה לאורטופד ברך, אני בקופ"ח כללית.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בברך

הוספת תגובה

• תשובה ללילך

ד``ר אליהו ליברטי
    25/03/2009

בדרך כלל אין צורך לטפל ישירות בציסטה, הציסטה היא לעתים קרובות תוצאה של בעיה בתוך הברך, אחרי שהבעיה בתוך הברך תפטר הציסטה תרד בנפחה ויש סכויים טובים שהיא תפסיק להפריע. פיסיוטרפיה ודאי לא תעזור, תשקלי יחד עם האורטופד שלך לעבור ארטרוסקופיה לברך לברך, חוסר אשפרותת ליישור סופי של הברך מאד מחשיד לבעיה במניסקוס שאותה צריך לפתור קודם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

לילך
    25/03/2009

האם קרע במיניסקוס מאבחנים רק ב- MRI?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו