רגלי o

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגלי o
    דוד
    08/05/2009

שלום רב.
    התגייסתי לפני חודשיים לשירות קרבי בסיירת.
    יש לי רגלי o ברווח של כף יד בין הרגליים ובנוסףשהרגל שלי עומדת היא נשענת אחורה. הפרופיל שלי הוא 82 שזה אומר קרבי לכל דבר אבל הבנתי מאורטופדים שאני מאוד מסכן את עצמי.יש לציין כי אני בן אדם שעושה המון ספורט ואף פעם כנעט לא היו לי כאבי ברכיים.בצבא ובמיוחד עם הנעליים הצבאיות כואב לי קצת אבל אני לא יודע אם לייחס את זה לo.מה ההמצלצה שלך בשבילי מבחינת הישארות בקרבי? האם מומלץ הניתוח? האם שירותי בקרבי מעלה את הסיכויים שאצטרך אותו?
    אני יודע שעדיף לראות את המקרה ואז לענות אבל בכל זאת אשמח לתשובה.תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגלי o

הוספת תגובה

• רגלי o

ד``ר אליהו ליברטי
    13/05/2009

שלום דוד, לצערי אין תשובות מוחלטות וחד משמעיות לשאלותיך, אורטופדים עדיין מתווכחים ביניהם מה נכון לעשות. חלקם אומר שאם העוות גורם לעמיסה לא נכונה של הברך אז כדאי במצבים קיצוניים לנתח כניתוח מונע להופעת שחיקה מוגברת בגיל מאוחר יותר. המתנגדים טוענים - למה לקחת אדם צעיר ובריא ולנתח אותו, יש הרבה מבוגרים שעברו את חייהם עם ברכיים עקומות ולא ממש כואב להם. אני מאמין שדרך הביניים היא הנכונה. אם העוות שלך גדול וקיצוני אז עומסים של יחידה מובחרת עלול לגרום להופעת שנויים נווניים בגיל צעיר יחסית סביב גיל 50. אם הברירה בידיך והעוות ממש גדול אז הייתי עובר למסלול יותר קל. תשובה ספציפית יותר אפשר לתת לך על סמך בדיקה גופנית וצילומים מיוחדים הנקראים צילומי ציר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו