פריקת פיקת הברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריקת פיקת הברך
    ענת
    22/08/2009

שלום
    לפני 4 שבועות פרקתי את פיקת ברך ימין, הפריקה הייתה לטרלית, ללא שטף דם, ללא נפיחות, ללא שבר.
    במיון עברתי החזרה סגורה של הפיקה, היה שיפור קליני מיידי, שמו לי גבס למשך שבועיים, מאז אני עם גרב אלסטית, יכולה לכופף וליישר ברך, אך לא יכולה עדיין לעלות ולרדת במדרגות, הליכתי עדיין צולעת, ויש לי תחושה של פיקה לא יציבה.
    רציתי לברר :
    1. אם יש מצב של החלמה 100% מפציעה כזאת.
    2. כמה זמן לוקח שיקום מלא מפציעה כזאת.
    3. האם תהיה נטיה לפריקות נוספות.

תודה
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריקת פיקת הברך

הוספת תגובה

• נתי

ד``ר אליהו ליברטי
    23/08/2009

עצם אירוע פריקת הפיקה מגדיל את סכוייך לפריקה נוספת בהשוואה לאדם שלא פרק מעולם. ככל שיחלןף זמן ללא פריקה נוספת כך הסיכויים שתהיה פריקה נוספת יקטנו. עלייך לבצע פיסיוטרפיה אינטנסיבית לחיזוק שריר הירך הקדמי בחלקו הפנימי ( הראש הפנימי מבין ארבעת ראשי השריר הארבע-ראשי) זה הכוון העיקרי שיש להתקדם בו. אפ הפריקה הייתה "סתם כך" ללא סיבה מיוחדת, כדאי להיבדק ולבצע צילומים מיוחדים בכפוף של הברך על מנת לדעת אם יש בעיה מיוחדת ואם צריך לנקוט באמצעים נוספים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת פיקה

ענת
    01/09/2009

שלום ד"ר אליהו
    תודה שהשבת לי
    רציתי לברר עוד כמה נקודות:
    1. האם ככל שאחזק את שריר ה-4 ראשי, במיוחד בחלק הפנימי שלו (מקרבים), באופן קבוע, האם הסיכוי לפרוק שוב את הברך יקטנו?
    2. האם ישנן תנועות שעלי להימנע בשלב זה ואחרי(כמו למשל רוטציות וכו'), על מנת שלא תהיה פריקה נוספת. אילו תנועות עשויות כן לגרום לפריקה?
    3.שחיה / הליכה/ אופני כושר מה במיוחד מומלץ עכשיו ובהמשך?

תודה רבה
    נתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתי

ד``ר אליהו ליברטי
    02/09/2009

1. כן.
    2. לא. המשך בחיים רגילים.
    3. שחיית חתירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת פיקה

ענת
    06/09/2009

תודה רבה
    עזרת לי מאד
    נתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת פיקה

ענת
    28/09/2009

שלום ד"ר ליברטי
    אני כבר קרוב לחודשיים אחרי פריקת הפיקה, עושה פיזיותרפיה לחיזוק עדין של ה-4 ראשי + מקרבים, אני הולכת טוב יותר, למעט עליה וירידה במדרגות.
    אך למעשה אני לא מצליחה לכופף ברך עד הסוף, ישנה הרגשה שמשהו עוצר את הברך או מפריע לה,
    מהי לדעתך הסיבה לכך?
    תודה
    נתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקת פיקה

ענת
    01/10/2009

שלום ד"ר ליברטי
    אני כבר קרוב לחודשיים אחרי פריקת הפיקה, עושה פיזיותרפיה לחיזוק עדין של ה-4 ראשי + מקרבים, אני הולכת טוב יותר, למעט עליה וירידה במדרגות.
    אך למעשה אני לא מצליחה לכופף ברך עד הסוף, ישנה הרגשה שמשהו עוצר את הברך או מפריע לה,
    מהי לדעתך הסיבה לכך?
    תודה
    נתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו