מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריקת פיקת הברךענת22/08/2009
שלום
לפני 4 שבועות פרקתי את פיקת ברך ימין, הפריקה הייתה לטרלית, ללא שטף דם, ללא נפיחות, ללא שבר.
במיון עברתי החזרה סגורה של הפיקה, היה שיפור קליני מיידי, שמו לי גבס למשך שבועיים, מאז אני עם גרב אלסטית, יכולה לכופף וליישר ברך, אך לא יכולה עדיין לעלות ולרדת במדרגות, הליכתי עדיין צולעת, ויש לי תחושה של פיקה לא יציבה.
רציתי לברר :
1. אם יש מצב של החלמה 100% מפציעה כזאת.
2. כמה זמן לוקח שיקום מלא מפציעה כזאת.
3. האם תהיה נטיה לפריקות נוספות.
תודה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתי
ד``ר אליהו ליברטי23/08/2009עצם אירוע פריקת הפיקה מגדיל את סכוייך לפריקה נוספת בהשוואה לאדם שלא פרק מעולם. ככל שיחלןף זמן ללא פריקה נוספת כך הסיכויים שתהיה פריקה נוספת יקטנו. עלייך לבצע פיסיוטרפיה אינטנסיבית לחיזוק שריר הירך הקדמי בחלקו הפנימי ( הראש הפנימי מבין ארבעת ראשי השריר הארבע-ראשי) זה הכוון העיקרי שיש להתקדם בו. אפ הפריקה הייתה "סתם כך" ללא סיבה מיוחדת, כדאי להיבדק ולבצע צילומים מיוחדים בכפוף של הברך על מנת לדעת אם יש בעיה מיוחדת ואם צריך לנקוט באמצעים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריקת פיקה
ענת01/09/2009שלום ד"ר אליהו
תודה שהשבת לי
רציתי לברר עוד כמה נקודות:
1. האם ככל שאחזק את שריר ה-4 ראשי, במיוחד בחלק הפנימי שלו (מקרבים), באופן קבוע, האם הסיכוי לפרוק שוב את הברך יקטנו?
2. האם ישנן תנועות שעלי להימנע בשלב זה ואחרי(כמו למשל רוטציות וכו'), על מנת שלא תהיה פריקה נוספת. אילו תנועות עשויות כן לגרום לפריקה?
3.שחיה / הליכה/ אופני כושר מה במיוחד מומלץ עכשיו ובהמשך?
תודה רבה
נתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתי
ד``ר אליהו ליברטי02/09/20091. כן.
2. לא. המשך בחיים רגילים.
3. שחיית חתירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריקת פיקה
ענת06/09/2009תודה רבה
עזרת לי מאד
נתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריקת פיקה
ענת28/09/2009שלום ד"ר ליברטי
אני כבר קרוב לחודשיים אחרי פריקת הפיקה, עושה פיזיותרפיה לחיזוק עדין של ה-4 ראשי + מקרבים, אני הולכת טוב יותר, למעט עליה וירידה במדרגות.
אך למעשה אני לא מצליחה לכופף ברך עד הסוף, ישנה הרגשה שמשהו עוצר את הברך או מפריע לה,
מהי לדעתך הסיבה לכך?
תודה
נתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריקת פיקה
ענת01/10/2009שלום ד"ר ליברטי
אני כבר קרוב לחודשיים אחרי פריקת הפיקה, עושה פיזיותרפיה לחיזוק עדין של ה-4 ראשי + מקרבים, אני הולכת טוב יותר, למעט עליה וירידה במדרגות.
אך למעשה אני לא מצליחה לכופף ברך עד הסוף, ישנה הרגשה שמשהו עוצר את הברך או מפריע לה,
מהי לדעתך הסיבה לכך?
תודה
נתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
כאבים שלא נפסקים בין הברך לכף הרגל
פענוח צילום רנטגן ברכיים ומה זה אומר
פיענוח מיפוי עצמות ומה אומר דגש לשתות
כאבים בברכיים ימין ושמאל ואולטרסאונד
קרעים במיניסקוס והזרקת חומצה הילרונית לברך
תחושת לחץ בברך בעקבות חבלה
הסתיידויות ונוזלים בברך והמלצת המנתח היא
טיפול באקטמרה ומחסורו והאם הוא זמני
שחיקת סחוס בברכיים אוסטואריטיס גיל 81
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?