פגיעה בברך במשחק כדור רגל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעה בברך במשחק כדור רגל
    יוני
    29/08/2009

שלום רב,
    אני בן 33 , גובה 1.84 (אולי זה חשוב לחתך המיניסקוס לשאלתי בהמשך.......), לאחר משחק כדור רגל , באיזה שהו שלב סובבתי מעט את הברך...ואני מרגיש "קנקים" כשאני מפעיל כח של יציאה מהמקום , אך אין לי בעיה של לישר או לכופף את הרגל , יש לציין שאני משחק טניס בצורה מקצועית ועד היום לא היו לי שום בעיות בברכים , האורטופד מומחה שלח אותי לאולטא סאונד ואני עדיין לא חזרתי אליו עם הממצאים , קבעתי תור לעוד שבוע , ואשמח לקבל הסבר עד אז , להלן הממצאים:
    בחלק החיצוני של המיניסקוס מדיאלי הודגם פס אופקי היפואקוגני בגודל של 0.65 ס"מ- חשד לקרע (כמה אחוז זה מכל הסחוס הזה....? ),
    בחלק החיצוני של המיניסקוס לטרלי הודגמה ציסטה בגודל 0.3 ס"מ ,
    וכמות קטנה של נוזל לא צלול בבורסה,
    כרגע אני חודש וחצי אחרי הפגיעה , ללא כאבים בכלל , אך אני מרגיש "קנקים" בכל מקום שאני מפעיל לחץ גדול על הברך למשל בירידה /עליה במדרגות או בכניסה לרכב כשיש צורך להסתובב מעט על מנת להיכנס למושב...., בהליכה רגילה הכול בסדר , אני ניזהר , אך כבר חולם על לחזור לפעילות ספורטיבית..
    האם יש תרגילים לחיזוק החלק הזה? (עמידה על רגל אחת בשיווי משקל למשל? ) , עיסוי לברך...או תרופות מסויימות?
    בתודה מראש
    יוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה בברך במשחק כדור רגל

הוספת תגובה

• יוני

ד``ר אליהו ליברטי
    30/08/2009

הבדיקה מעלה ממצאים החשודים לקרעים במניסקוס. אם אתה משחק טניס מקצועי ואין לך כאבים אין סיבה לטיפול ניתוחי - ארטרוסקופיה. הספורט שאתה מבצע מספיק לחיזוק השרירים. אין תרגילים לחיזוק המניסקוס עצמו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה לאיבחון....

יוני
    30/08/2009

דר' אליהו , לא רשמתי שהיום (לאחר המקרה) אני יכול לשחק טניס.....נכון להיום אני הולך רגיל ללא בעיה...אך כשאני מעמיס על הברך עומס כגון " יציאה מהמקום" או סיבוב מהיר....אני מרגיש קנקים בברך.....הליכה מהירה גם לא מפריעה לי.....מה דעתך?
    יוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוני

ד``ר אליהו ליברטי
    01/09/2009

שלום יוני , שם המשפחה שלי הוא ליברטי והפרטי אליהו, לכן הכינוי המקצועי הוא ד"ר ליברטי ולא ד"ר אליהו. לעניינך. קנקים בברך כשלעצמם אינם סיבה ליזום ארטרוסקופיה. אם לא כואב לך , המשך בפעילות השגרתית שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו