חריקות במפרק SCJ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חריקות במפרק SCJ
    מתן
    31/08/2009

יש לי מין פריקה כזאת במפרק ה-SCJ (הבריח אם אני לא טועה)
    בשתי הכתפיים עכשיו זה לא כואב לי ולא מפריע לי חוץ מזה שזה עושה קליקים כשאני מרים את היד מעל 70 מעלות מהגוף בערך

אז השאלות שלי הן:
    1-האם הבעיה הזו תוריד לי פרופיל\סעיף בצבא?
    2-אני יכול לעשות משהו כדי שזה יעבור?
    3-זה יכול להתפתח או שזה יתחיל לכאוב יותר מאוחר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חריקות במפרק SCJ

הוספת תגובה

• מתן

ד``ר אליהו ליברטי
    01/09/2009

מדובר במפרק ACJ, בד"כ כלל לא מוריד פרופיל ולא מפריע. אם לא כואב לא צריך בפעולה מיוחדת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעות...

מתן
    01/09/2009

אני מדבר על sternoclavicular joint, הפריקה שלי היא בין עצם הבריח לבית החזה, משהו כזה.

אבל תודה בכל מקרה D:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן

ד``ר אליהו ליברטי
    02/09/2009

אותה תשובה גם לגבי sternoclavicular joint. אני מניח שמדובר בפריקה קדמית שהיא הפחות בעייתית. אם מדובר בפריקה אחורית בוודאי שמוצדק להוריד פרופיל. ייתכן שיוחל גם להוריד בשל הפריקה הקדמית. בכל מקרה , כבר הרבה זמן שאני לא יושב בוועדות רפואיות של צה"ל וקשה לי להעריך מה יחליטו. הערכתי שהפרופיל לא ירד או ירד מעט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

מתן
    03/09/2009

כן זו הפריקה הקדמית...
    ואמרתה בציניות שהלא היתה בוועדות רפואיות הרבה זמן או שלא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן

ד``ר אליהו ליברטי
    03/09/2009

לא, לא בציניות, בוועדות רפואיות צבאיות אינני יושב כבר הרבה זמן. בנוסף לעבודתי כאורטופד מומחה ומנתח פעיל, אני משמש כמומחה רפואי הממונה ע"י בתי המשפט לשם קביעת נכויות בעקבות תאונות דרכים, תאונות עבודה וכו' הנושא שלך מוכר לי היטב. למעט הפגם האסטטי של הבליטה שיש לך באיזור הפריקה הקדמית, לא צפוי שזה יעשה בעיות מיחדות. לכן גם הורדת הפרופיל לא משמעותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו